Håndbold

Sammenstød med sin søn holder norsk stjerne ude

En harmløs leg med sønnen har resulteret i en øm næse for den norske håndboldstjerne Heidi Løke. Skaden holder hende ude på ubestemt tid.

Normalt får hun opmærksomhed på grund af sine evner på stregen, men nu rettes blikket mod Heidi Løkes næse.

Siden 6. januar har Vipers-spilleren slet ikke spillet håndbold efter et sammenstød med sin søn, Oscar. I en leg stødte de hovederne sammen, og det gik hårdt udover Løkes midterste parti i ansigtet, der begyndte at bløde

- Det er utrolig træls. Jeg får en frygtelig dunken i min næse og hovedpine, som varer i lang tid. Smerten er uudholdelig, men det bliver bedre og bedre. Til at begynde med havde jeg ondt i hovedet hele natten. Nu går det over efter et par timer, fortæller hun til VG og slår fast, at det ikke bare er en skade "hun kan presse sig igennem".

Uheldet har gjort landsholdspilleren ukampdygtig i seks uger. Og for nu kan hun ikke sætte en tidshorisont på skadens varighed, selvom hun er sikker på, at resten af sæsonen ikke går i vasken.

Dog bliver hun næppe klar til Vipers' møde med Odense Håndbold i Champions League i starten af marts, ligesom OL-kvalen i Montenegro også er i fare.

- Det har taget lang tid, men jeg må bare være tålmodig, siger Løke.

Har før været uheldig med næsen

I juni 2020 gennemgik den standhaftige stregspiller en operation, hvor hun fik konstateret hele syv brud i næsen. Operationen skete godt og vel otte måneder efter, hun kolliderede med Lotte Grigel under en kamp mod Danmark ved kvindernes håndbold-VM i december 2019.

Sammenstødet sendte stregspilleren til tælling og resulterede i en brækket næse.

Heidi Løke blev offer for Lotte Grigels angreb i opgøret mellem Danmark og Norge i VM-mellemrunden. Nordmanden fik en blodnæse, mens danskeren fik en to minutters udvisning. Video: Louise Lind

Dengang valgte Løke at spille videre i turneringen. Uden skinne og uden noget som helst andet end en høj smertetærskel. Derfor må den nuværende skade altså være slem, når man ser tilbage på, hvor meget smerte hun normalt kan bide sig igennem.

Siden har hun løbende konsulteret sig med den næsespecialist, der også stod for operationen i sommer.

Løke er ikke den eneste spiller i den norske håndboldliga, der ikke spiller i øjeblikket. Grundet skrappe coronarestriktioner i landet, er ligaen lukket ned. Derfor er det kun Vipers - qua sin deltagelse i Champions League - som spiller håndbold.

Fredag blev nedlukningen af den norske håndboldliga forlænget med to uger.