Håndbold

Aalborg var betænkelige – adskillige tilskuere lukket ind til CL-kamp

Aalborg var betænkelige ved at spille foran tilskuere mod HC Motor. Dog sad de med en positiv oplevelse efter kampen.

Der er god grund til, at smilene stadig er plantet i ansigterne på Aalborg-spillerne, efter de leverede et stort comeback mod ukrainske HC Motor i Champions League torsdag aften.

Den store præstation skete tilmed i en hal, hvor det var tilladt at lukke op til halvdelen af tilskuerkapaciteten ind.

I første omgang var man selvfølgelig lidt overrasket over, at de er kommet så godt igennem pandemien i Ukraine

Stefan Madsen, træner i Aalborg Håndbold

Stefan Madsen, der er træner for Aalborg, er meget tilfreds med sit holds præstation – især når det skete i en hal, hvor de fremmødte tilskuere lagde et stort pres på spillerne og dommerne.

- Det var en meget svær udebane, men vi fik kæmpet os tilbage i kampen og holdt modet højt og troede på, at vi kunne vende tingene. Det var en meget flot præstation, siger Stefan Madsen til TV 2 SPORT.

Det er plads til 3600 tilskuere i Yunost Sport Hall i Zaporizhzhia, og det betød, at der kunne lukkes op til 1800 ind.

Stefan Madsen forklarer, at det gav anledning til lidt ekstra bekymring, da de fik meddelt, at der ville komme tilskuere. Omvendt mærkede de igen det, som de savnede så meget i disse dage.

- Det var sådan lidt dobbelt. I første omgang var man selvfølgelig lidt overrasket over, at de er kommet så godt igennem pandemien i Ukraine - sagt med et smil på læben – så der nu var muligheden for at lukke halvdelen af kapaciteten ind i hallen.

- På den anden side sad vi også efter kampen og havde en rigtig fornuftig fornemmelse i maven, fordi man blev mindet om, hvorfor vi elsker at spille de her store kampe. At have fornemmelse af, at der er en lille smule stemning i hallen, savner vi altså, siger Stefan Madsen.

Havde I betænkeligheder ved, at der blev lukket tilskuere ind?

- Helt sikkert. Det havde vi. Sagt med et smil på læben kunne man godt mærke, at der ikke var ligeså stort fokus på passe på hinanden i Ukraine, som der er herhjemme. Det er selvfølgelig bekymrende, når vi er i en meget, meget svær situation som brancheorganisation herhjemme.

Man kunne godt mærke, at afstandskrav også var på et andet niveau

Stefan Madsen, træner i Aalborg Håndbold

Testene var ikke så "dybe"

Aalborg gjorde alt, hvad de overhovedet kunne for at passe på hinanden, da turen gik til Ukraine.

Efter Champions League-kampen tog de straks retur til Danmark, hvor de fik taget en test i lufthavnen, da de landede. Her var alle negative.

Dette er han lettet over, da der i Ukraine ”var en lidt anden måde, at gå til coronasituationen på,” som Stefan Madsen selv beskriver det.

- Det er jo utænkeligt for os at gå ind i store forsamlinger uden mundbind, men det var der ikke så store betænkeligheder ved dernede. Man kunne godt mærke, at afstandskrav også var på et andet niveau.

- Samtidig var vi også igennem en test, som på ingen måder var med samme ”dybde,” som vi oplever herhjemme, siger Aalborg-trænerne og hentyder til de næsetest, der bliver udført i Danmark.

Stefan Madsen understreger også, at forholdene i Ukraine ellers var fine for de danske mestre.

Spillerne er mærket

Med sejren rejste aalborgenserne sig samtidig fra et nederlag til THW Kiel tidligere på ugen. Her var danskerne foran med tre mål kort før tid, men endte med at tabe 26-28.

Der er dog ikke meget tid til at hvile, da de igen skal i aktion lørdag, hvor de får besøg af Bjerringbro-Silkeborg. De mange rejsetimer og kampe på få dage er helt sikkert noget, der nu kan mærkes på kroppen, siger Stefan Madsen.

- Selvfølgelig er vi lidt mærket efter nogle dage på farten og kom også sent i seng, da vi landede i nat, siger Aalborg-træneren.

- Men håbet og forventningerne er, at vi kan vinde kampen, men vi ved godt, at vi skal spille rigtig, rigtig godt for at vinde over et BSH-mandskab, der har haft ni dages pause og har kunne forberede sig på det. Vi ved, at vi skal grave dybt efter alle ressourcer, men er godt rystet til det.

Sebastian Barthold blev Aalborgs topscorer med 11 mål, imens Simon Gade også brillerede med en redningsprocent på 40.

Du kan se kampen mellem Aalborg og Bjerringbro-Silkeborg på TV 2 og TV 2 PLAY kl. 16.10. lørdag.