Håndbold

Lotte Grigel er gravid - og på vej mod karrierestop

29-årige Lotte Grigel har kontrakt med franske Nantes frem til sommeren 2021. Herefter lægger hun umiddelbart håndboldskoene på hylden.

Håndboldspilleren Lotte Grigel er gravid. Det skriver hun selv på Instagram, hvor et scanningsbillede følges op af en tekst omkring, at forældreparret glæder sig til slutningen af august.

- Vi er virkelig lykkelige og glade. Det var lidt uvirkeligt til at starte med, da vi fik beskeden. Vi har længe rigtig gerne villet være forældre, så det er, lige som det skal være, siger Lotte Grigel til TV 2 SPORT.

Den rutinerede playmaker med 112 A-landskampe på CV'et skiftede i 2019 til franske Nantes på en toårig kontrakt. Dermed står hun til sommer uden kontrakt, når hun skal være mor for første gang. En situation, Grigel tager med ophøjet ro.

- Så må jeg se, om jeg har lyst til at spille, når jeg kommer hjem. Lige p.t. har jeg ingen planer om at fortsætte karrieren. Men jeg har det også sådan, at jeg har svært ved at sige, jeg aldrig kommer tilbage, for man ved aldrig, hvordan man kommer til at have det, siger Grigel og tilføjer:

- Jeg har også to knæ, som har været hårdt udfordret og været igennem flere operationer, så jeg prøver også at passe lidt på dem. Jeg er fyldt 30 år, når jeg bliver mor, og så kommer der andre ting foran i køen.

Lotte Grigel landede uheldigt og pådrog sig en knæskade ved VM-slutrunden i 2015.

Sidste håndboldoplevelse var virkelig god

Nu kan Lotte Grigel meget vel have spillet sin sidste håndboldkamp i en lang karriere, der for alvor tog fart i 2008, da hun først fik debut for Team Esbjerg og senere samme år det danske A-landshold.

Men er det hele forbi, så kunne historien nærmest ikke slutte bedre, mener Grigel.

- Min sidste oplevelse med håndbold var en virkelig god oplevelse, hvor vi spillede os videre til kvartfinalen i European League. Så det har jeg det rigtig fint med, og jeg har samtidig haft et vildt dejligt ophold i Nantes. Vi har præsteret super godt på det seneste, så jeg føler, jeg slutter af på en virkelig god måde, siger den danske playmaker.

Nyder tilværelsen i det franske

Sammen med ægtemanden bliver hun foreløbig boende i Frankrig, da de ikke har lavet planer for fremtiden.

- Vi tager tingene, som det kommer, og så ser vi, hvad der sker. Det har vi det rigtig fint med. Min træner var selvfølgelig ærgerlig over, jeg ikke kunne hjælpe til resten af sæsonen, når det går så godt, men han og Nantes har virkelig været søde og gode til at hjælpe med det praktiske.

- Det kan jo være lidt svært, når man sidder til en scanning, hvor det hele foregår på fransk, lyder det med et smil fra Grigel.

Lotte Grigel begyndte tilværelsen som udlandsprofessionel i 2015, hvor hun skiftede fra Team Esbjerg til russiske Rostov-Don. Her spillede hun i to år, inden hun prøvede kræfter med den ungarske liga. Selvom hun fandt sig godt til rette i Debreceni, blev hun i sommeren 2019 lokket til den franske liga og Nantes.

Hendes seneste slutrunde med landsholdet blev VM i 2019, mens landstræner Jesper Jensen valgte at se bort fra Grigel ved EM på hjemmebane i december 2020.