Håndbold

Udmelding om karrierestop var 'rar at få ud'

Klaus Thomsen har spillet i BSH de seneste syv sæsoner, men til sommer er det slut, da han indstiller karrieren.

BSH skifter i næste sæson ud på trænerfronten, men den jyske klub skal også finde en ny forsvarsspecialist.

34-årige Klaus Thomsen har nemlig meddelt tidligere på ugen, at han stopper karrieren til sommer.

- Det kilder stadig lidt i maven, når jeg snakker om det, og det er da rart at få ud også. Det er lidt vemodigt. Jeg skal ikke mange år tilbage, der kunne jeg ikke forestille mig, at jeg skulle stoppe karrieren på et eller andet tidspunkt, siger Klaus Thomsen til TV 2 SPORT.

Selvom forsvarsstyrmanden kalder det ”lidt vemodigt”, er han ikke i tvivl om, at det er det rette tidspunkt at stille håndboldskoene på hylden.

- Det føles rigtigt lige nu. Jeg har været med og har spillet om titler i rigtig mange år nu.

- Der er en ny begyndelse i den her klub også. Der kommer en ny træner til, og jeg har også godt kunnet mærke på kroppen, at den er træt, og det bliver hårdere og hårdere at holde kroppen i gang, siger han.

Den 34-årige spiller forklarer, at han havde overvejet at forlænge karrieren et år mere, men ingen klubber kom med det rigtige tilbud.

Lyn-analyse

Det giver god mening, det Klaus siger. Jeg har altid selv haft det sådan, at jeg vil hellere se de store spillere stoppe på toppen.

Han har været stor i den danske liga, synes jeg. Han var afgørende for Holstebro og det, vi fik bygget op i den periode, jeg var der i hvert fald. Der var han en vigtig del af vores forsvar og med til at skabe den offensive dynamik.

Han har også været rigtig vigtig for BSH og var også med til EM i 2014, hvor han fik debut til en slutrunde.

Hemmelighedsfuld om fremtiden

Klaus Thomsen har repræsenteret BSH siden 2014, hvor han blandt andet var med til at vinde DM-guld i 2016. Tidligere har han spillet i klubber som Team Tvis Holstebro og Viborg HK.

Han har også trukket i landsholdstrøjen af flere omgange. 27 A-landskampe er det blevet til for BSH-spilleren, der fik debut i den rød-hvide trøje tilbage i 2013.

Klaus Thomsen fik slutrundedebut ved EM i 2014, hvor han var med til at vinde sølv.

På trods af at han altså er parat til at pensionere håndboldskoene, er han ikke nødvendigvis færdig med at være i håndboldhaller. Tværtimod.

- Jeg starter med at arbejde som fysioterapeut og skal også i gang med videreuddannelse som idrætsfys, så jeg regner med at blive inden for den her verden. Og så er der noget trænergerning, jeg går og makker lidt med, som højst sandsynligt falder på plads inden for den nærmeste fremtid.

Så vi kommer til at se dig i hallerne?

- Måske ikke lige næste år, men måske inden for de næste par år. Jeg skal lige finde ud af, om jeg har træner i mig og har noget at bidrage med. Så måske, lyder det gådefuldt fra Klaus Thomsen.

Inden Klaus Thomsen stopper karrieren, håber han at vinde endnu en DM-guldmedalje med BSH.

Lige nu ligger han og holdkammeraterne nummer tre - fire point efter GOG på førstepladsen. BSH mangler fem kampe i grundspillet.