Håndbold

Flensburg undskylder hårdt sprogbrug efter ’skandaløs’ dom

Den tyske storklub undskylder for skarp sprogbrug, efter EHF meddelte, at flere Champions League-kampe var afgjort ved skrivebordet.

- Det er en skandale for mig.

Sådan udtalte cheftræner i Flensburg-Handewitt, Maik Machulla, efter det europæiske håndboldforbund, EHF, meddelte fredag, at flere opgør blev afgjort ved skrivebordet i Champions League.

Ligeledes udtalte direktør Diek Schmäschke, at han var "skuffet, overrasket og forbløffet" over beslutningen.

Skrivebordsbeslutningen betød blandt andet, at Flensburg-Handewitt blev taberdømt i to kampe, og den tyske storklub var særligt utilfredse med, at de ikke blev hørt, inden beslutningen kom frem.

Dette var EHF ikke enige i. Alle var inddraget i kommunikationen, og EHF ville have Flensburg-Handewitt til at trække udtalelsen tilbage. Det er dog ikke helt sket, men Diek Schmäschke fortryder dog måden, han kommunikerede på.

- Jeg kunne ikke skjule min skuffelse med den endelige beslutning og tolkningen af reglerne, siger han til klubbens hjemmeside.

- Jeg vil gerne se et endnu tættere samarbejde i fremtiden, og jeg vil gerne selv tage endnu mere ansvar. Mit og træneren Maik Machullas sprogbrug var helt sikkert for skarpt i den pressemeddelelse, der blev sendt ud i fredags.

Vi kræver at have retten til at tage et kritisk blik på en eller flere af EHF’s beslutninger

Diek Schmäschke, Flensburg-direktør

Vil fortsat være kritiske

Tilbage i december fik EHF mandat til at tilpasse kampprogrammet i Champions League og aflyse opgør, hvis det blev nødvendigt. 10. februar offentliggjorde forbundet, at Champions League-strukturen ville blive ændret, så alle 16 hold gik videre til ottendedelsfinalerne - et must, hvis de skulle taberdømme et eller flere af holdene i udsatte kampe.

Senest 26. februar skulle EHF afgøre, hvad der skulle ske med de sidste kampe. Her endte det med, at seks kampe blev afgjort ved skrivebordet. EHF fremhævede lørdag, at den offentlige kommunikation "blev ledsaget af en masse direkte kommunikation med klubberne på samme tid".

Flensburg-Handewitt forklarede i første omgang, at de ikke havde fået denne information. I den nye meddelelse forklarer de dog, at beskeden er gået tabt på grund af en teknisk fejl og har derfor ikke modtaget den.

- Vi indrømmer, at der har været flere fejl i kommunikation – og det er ikke kun Flensburgs skyld. Vi vil fortsætte med at være åbne, kritiske og kommunikere, siger Diek Schmäschke.

- Vi har altid støttet EHF’s beslutning om, at de 16 hold skal gå videre i Champions League. Men vi kræver at have retten til at tage et kritisk blik på en eller flere af EHF’s beslutninger.

Efter pressemeddelelserne blev udsendt er endnu en kamp afgjort ved skrivebordet, og denne gang er det Flensburgs egen. De skulle have mødt Mol-Pick Szeged lørdag aften, men den blev aflyst. Dermed får Flensburg to point og skal nu spille gruppefinale mod Vive Kielce torsdag.

Sådan er stillingen i gruppe A i Champions League

  1. Vive Kielce – 19 point (13 kampe)
  2. Flensburg-Handewitt – 19 point (13 kampe)
  3. PSG – 15 point (12 kampe)
  4. Pick Szeged – 12 point (13 kampe)
  5. Meshkov Brest – 11 point (12 kampe)
  6. Porto – 10 point (12 kampe)
  7. Vardar 1961 – 9 point (13 kampe)
  8. Elverum – 5 point (13 kampe)