Håndbold

GOG-træner afviser spekulation om at tabe med vilje

GOG afviser al snak om at tabe med vilje mod Rhein-Neckar Löwen, selvom det på papiret kan give en nemmere modstander i 1/8-finalen i European League.

GOG er havnet i en speciel situation i gruppe D i EHF European League.

For med en sejr i sidste gruppekamp tirsdag aften på udebane mod Rhein-Neckar Löwen vil den danske håndboldklub blive nummer to i gruppen og dermed formentlig komme til at møde Montpellier i turneringens 1/8-finaler.

Men med et GOG-nederlag vil de ryge ned på tredjepladsen og i næste runde møde CSKA Moskva, der på papiret betegnes som et noget dårligere hold end Montpellier.

Havde vi ikke fået Anders Zachariassen skadet, havde jeg overvejet at sende andetholdet derned, havde jeg nær sagt

Nicolej Krickau

GOG's gruppe D bliver nemlig parret med gruppe C. Og her har CSKA "overpræsteret" på pointkontoen, da coronasituationen har medført mange aflyste kampe, hvor hold for eksempel har valgt ikke at rejse til Moskva for at spille mod CSKA.

Men EHF har alligevel uddelt "corona-point" for at få gruppespillet i turneringen afsluttet som planlagt. Og med de mange ekstra point er CSKA strøget helt op på andenpladsen i gruppe C.

Men selvom et nederlag til Rhein-Neckar Löwen, der allerede er sikker på at vinde gruppen, potentielt kan give en nemmere modstander i næste runde, så afviser GOG's cheftræner al snak om at lade sig tabe med vilje. Også selvom han anerkender problemstillingen.

- Det er da en fair pointe. Men jeg kan slå klart fast, at vi ikke taber en kamp med vilje. Vi lægger os ikke ned med vilje i Mannheim. På den anden side går vi heller ikke all in, men tager hensyn til, at vi allerede på fredag har en vigtig kamp i ligaen, siger Nicolej Krickau til Fyens Stiftstidende.

Zachariassen-skade har ændret perspektivet

Overfor TV 2 SPORT uddyber GOG-træneren sine overvejelser frem mod tirsdagens kamp. Overvejelser, der pludselig tog en drejning med den alvorlige skade til Anders Zachariassen.

- Havde vi ikke fået Anders (Anders Zachariassen, red.) skadet, havde jeg overvejet at sende andetholdet derned, havde jeg nær sagt. Nu da Anders er blevet skadet, stiller jeg faktisk med et rigtig fint hold, hvor kun Mathias Gidsel får pause. For nu skal kampen pludselig bruges til en masse proces-ting, siger Nicolej Krickau og fortsætter:

- Det betyder ikke, at vi ikke tager derned for at vinde. Men det betyder udelukkende - helt uden tøven - at en række spillere bliver doseret. De skal primært spille første halvleg, og så bliver det bredden i anden halvleg.

- Det betyder ikke, at de ikke skal prøve at vinde. Det betyder bare, at resultatet langt fra er det vigtigste for os i den kamp.

Krickau understreger da også, at det ikke nødvendigvis er en stor fordel at møde CSKA, da det vil medføre en lang tur til Moskva midt i et i forvejen presset program.

Fra vores synspunkt er det godt, at vi kan holde os ude af den slags tankelege

Rhein Neckar-Löwen

Rhein-Neckar spekulerer

Det er ikke kun GOG og cheftræner Nicolej Krickau, der er opmærksomme på den særlige situation.

På Rhein-Neckar Löwens hjemmeside bliver der nemlig varmet op til tirsdagens opgør i Mannheim mod GOG, og i klubbens officielle optakt til kampen bliver der spekuleret i GOG's situation. Her lyder det blandt andet:

- For at sikre andenpladsen skal holdet fra det sydlige Danmark bruge en sejr. Men her opstår spørgsmålet om, hvorvidt andenpladsen egentlig ville være bedre, når man ser frem mod næste runde.

- Fra vores synspunkt er det godt, at vi kan holde os ude af den slags tankelege.

Både GOG og Rhein-Neckar Löwen er allerede sikret en plads videre, men det er altså kun GOG, der har noget placeringsmæssigt på spil i sidste gruppekamp.

Begge hold har dog på forhånd meldt ud, at de har i sinde at spare spillere i tirsdagens opgør, der ligger midt i et yderst presset kampprogram i europæisk håndbold. Det ligger blandt andet fast, at de to VM-finalister i Mathias Gidsel (GOG) og Andreas Palicka (Rhein-Neckar Löwen) ikke kommer i kamp tirsdag.

Der er kampstart i SAP Arena i Mannheim klokken 18.45 tirsdag aften.