Håndbold

GOG's guldchancer er voldsomt svækkede, mener Nyegaard

Både TV 2 SPORTs håndboldekspert og GOG's træner mener, at den slemme skade til Anders Zachariassen svækker klubbens mesterskabschancer betragteligt.

Lige nu fører GOG ligaen efter 21 kampe.

Og det har den sydfynske håndboldklub også et eksplicit ønske om at gøre, når sæsonen slutter om tre måneder.

Men den ambition har lidt et voldsomt knæk med den slemme skade, der ramte Anders Zachariassen fredag aften. En korsbåndsskade, der holder stregspilleren ude i op til et år.

- Det her stiller dem umådeligt meget dårligere i kampen om at blive dansk mester. Det er en voldsom reducering af den kapacitet, som GOG har haft gennem hele sæsonen. Chancerne er voldsomt svækkede, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det er en fuldstændig central spiller, og det kommer til at gøre rigtig ondt på GOG. Det er en trist dag for GOG og for Zachariassen.

Ifølge Bent Nyegaard ved alle GOG-spillerne godt, at de har mistet en absolut topfigur, som skulle være en af "hjørnestenene og ledetrådene i ambitionen om at jagte mesterskabet, der står så højt på ønskelisten."

Landsholdsstregen blev skadet i GOG's opgør mod Ribe-Esbjerg fredag aften, og mandag blev det efter en MR-scanning bekræftet, at det forreste korsbånd i Zachariassens højre knæ er revet over.

Ambitionen er stadigvæk at vinde i alt, hvad vi stiller op i

Nicolej Krickau, GOG-træner

Nu søger GOG andre løsninger

29-årige Anders Zachariassen skal opereres om to-tre uger, når hævelsen fra skaden har lagt sig. Derefter venter en lang periode væk fra håndboldbanen. Formentligt et år eller mere.

Også hos GOG lægger man ikke skjul på, at en så alvorlig skade til en så stor profil kan få betydning for mesterskabskampen.

- Realistisk set er det klart, at det svækker chancerne. Og det sætter en kæp i hjulet på det forløb, vi har forberedt frem mod slutspillet, siger GOG's cheftræner, Nicolej Krickau, til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Men det ændrer ikke på ambitionen. Ambitionen er stadigvæk at vinde i alt, hvad vi stiller op i. I det store billede svækker det holdet. Og det svækker os også markant. Men vi har før erstattet nøglespillere på en fin måde. Og vi forsøger selvfølgelig at lave en sidste omgang ”rykken sammen i bussen."

Og træneren for den fynske håndboldklub er da også i fuld gang med at udtænke nye planer, så holdet på bedst mulig vis kan erstatte den store profil.

- Vi er indrettet sådan, at vi med det samme kigger i løsninger. Det har jeg brugt hele weekenden på. Og det, der står klarest, er, at det kommer ikke til at blive én mand, der skal erstatte Anders. Det bliver en fire-fem mand, der skal løse nogle opgaver. Og det bliver en ændring af nogle af de strukturelle ting, siger Nicolej Krickau.

Der er nok at tænke på for GOG-træner, Nicolej Krickau, efter skaden til Anders Zachariassen.

Store defensive udfordringer

Andetvalget på stregpositionen i GOG har i denne sæson været svenske Oscar Bergendahl, mens tredjevalget har været unge Steven Plucnar Jacobsen. Og de to kommer naturligvis til at trække et større læs i fraværet af Anders Zachariassen - både offensivt og defensivt.

Men særligt Anders Zachariassens rolle i forsvarsspillet bliver svær at erstatte, hvis man skal tro TV 2 SPORTs håndboldekspert.

- Zachariassen har jo været den faste samarbejdspartner med Frederik Clausen i forsvaret, så de mister deres absolutte topduo forsvarsmæssigt. Det er også det, der ligger grobunden for en del af kontraspillet, siger Bent Nyegaard.

Anders Zachariassen kom til GOG i sommeren 2020 med et klart mål om at vinde titler med fynboerne. Det samme gjorde landsholdskollegaen Morten Olsen. Og netop samarbejdet mellem de to verdensmestre bliver savnet ifølge Nyegaard.

- Duoen med Anders Zachariassen og Morten Olsen kom hjem med store forventninger, og jeg tror godt, man kan sige, at det har de godt nok levet op til. For alle frygter Olsens og Zachariassens evne til at forstå og finde hinanden.

Zachariassen har sammen med sine gulblusede holdkammerater været ude i et travlt kampprogram i 2021, der både har budt på kampe i herreligaen og EHF European League.

GOG fører den nationale liga med to point ned til de forsvarende mestre fra Aalborg Håndbold. Og i European League er holdet klar til ottendedelsfinalen.

Tirsdag aften venter sidste gruppekamp i EHF European League, når Rhein-Neckar Löwen venter på udebane.