Håndbold

- Jeg havde håbet på et mirakel, siger Zachariassen

VM-guldvinderen Anders Zachariassen er blevet korsbåndsskadet og forventes ude i op til et år.

Året begyndte forrygende for Anders Zachariassen med både VM-guld, føring i den danske liga og flotte præstationer i EHF European League.

Men en ligakamp imod Ribe-Esbjerg satte på et splitsekund en stopper for stregspillerens store sæson.

Efter en tackling på Jonas Larholm røg han i gulvet og tog sig til højre knæ. Mandag aften blev det bekræftet, at han har revet sit forreste korsbånd over i knæet - en melding, der ikke kommer bag på stregspilleren.

- Jeg havde håbet på et mirakel, selvom jeg allerede fredag vidste, at det nok var det. Nu står jeg foran en lang periode med genoptræning, hvor jeg ikke kan være med til at gennemføre den flotte sæson, vi er i gang med.

- Men jeg vil gøre alt for at komme sikkert og stærkt tilbage til drengene, så vi kan opnå flere store resultater sammen og vinde flere titler, siger Anders Zachariassen til klubbens hjemmeside.

Lyn-analyse

Det her stiller GOG umådeligt meget dårligere i kampen om at blive dansk mester. Det er en voldsom reducering af den kapacitet, som GOG har haft gennem hele sæsonen. Chancerne er voldsomt svækkede.

- En mindre katastrofe for GOG

Anders Zachariassen skal derfor gennemgå en operation om to-tre uger, hvorefter der venter en lang genoptræning. I alt kan han være ude i op mod et år.

Dermed kan EM i 2022 være i fare, mens resten af denne sæson uden tvivl er slut for den rutinerede stregspiller.

- Først og fremmest er det utrolig synd for Anders. Han stod overfor knockoutkampe i Europa, Final 4, slutspil og et muligt OL. Derudover er det selvfølgelig en stor kæp i hjulet for os, men vi kører naturligvis på med alt, hvad vi ejer og har for at indfri vores ambitioner til trods for endnu en stor skade til holdet, sagde GOG-træner Nicolej Krickau til TV 2 SPORT mandag aften.

- Med trænerkasketten på er det et voldsomt handicap for vores hold. Både på den korte og lange bane er det en mindre katastrofe.

GOG er fortsat etter i grundspillet, men fynboerne har haft det svært i den danske liga efter VM. Her er det blot blevet til én sejr i fire kampe.

Der resterer fem kampe i ligaens grundspil. GOG fører med to point ned til Aalborg på andenpladsen og har spillet en kamp mindre end nordjyderne.