Håndbold

Coronakaos inden CL-kamp endte i bizar afslutning

Champions League-opgøret mellem Veszprém og Nantes blev aldrig afviklet, da en dommer kort inden kampstart afleverede en positiv coronatest.

Verdens fineste klubturnering fik onsdag aften en mærkværdig opmærksomhed.

Ungarske Veszprém og franske Nantes skulle i kamp mod hinanden i det sidste gruppeopgør i Champions League, men kampen blev aldrig afviklet på grund af et positivt coronatilfælde hos det kroatiske dommerpar Dalibor Jurinovic og Marko Mrvica.

Op til kampstart 18.45 varmede man ellers op som normalt, indtil kampen i første omgang blev udskudt med to timer.

Derfor gik spillerne i omklædningsrummene, mens de ventede på et stedfortrædende dommerpar.

Kort efter ankom dommerne Ferenc Felhő og Tamás Öcsi til hallen. Arenaen blev endnu engang klargjort til kamp, musikken blæste ud af højttalerne, nogle spillere genoptog deres opvarmning, og Tamás Öcsi hilste på spillerne på banen.

Men pludselig vandrede spillerne ind i omklædningsrummet igen, da de havde fået en definitiv melding fra det europæiske håndboldforbund (EHF) om, at kampen nu var helt aflyst.

Ifølge det ungarske medie Nemzeti Sport viste det sig, at alle spillerne allerede havde hilst på den dommer, der senere testede positiv for coronavirus. EHF mente derfor ikke, det var forsvarligt at afvikle opgøret.

- Kampen var oprindeligt planlagt til at blive spillet 3. marts 18.45. Men kort før start blev EHF informeret om, at en EHF-dommer var testet positiv for coronavirus. Da spillernes integritet og sundhed har absolut højeste prioritet, og da der er en risiko for infektion af yderligere personer omkring spillet, blev kampen ikke spillet, skriver forbundet på deres hjemmeside.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard er uforstående overfor, at der ikke nåede at komme en melding langt tidligere på kampdagen.

- Man kan undre sig over, man ikke bare har et system, hvor man tester dommerne tids nok. Det er ærgerligt, det skal komme så vidt, at spillerne må vente i så lang tid for at få en afklaring, lyder det.

Senere torsdag vil EHF komme med en udmelding om, hvad aflysningen har af betydning.

En kamp uden noget på spil

Formentlig vil aflysningen dog ikke få nogen betydning for holdenes videre færd i turneringen, da det allerede var sikkert, at Veszprém ville slutte gruppen på andenpladsen, mens Nantes var sikker på at blive nummer seks.

Læg dertil, at hele turneringsstrukturen er blevet ændret, da en lang række kampe ikke er blevet afviklet på grund af coronapandemien. Derfor har EHF tidligere meldt ud, at alle otte hold i grupperne sendes videre til en stor knockout-fase.

Under normale omstændigheder ville de to dårligste hold efter gruppespillet ryge ud, mens de to bedste ville gå direkte videre til kvartfinalerne.