Håndbold

Henrik Toft hjulpet af bror til at bearbejde VM-afbud

Henrik Toft Hansen gjorde i høj grad brug af familien, da han fik besked om sin positive coronaprøve.

Mens det danske herrelandshold i januar erobrede guldet i Egypten, så Henrik Toft Hansen til hjemme fra sofaen.

Stregspilleren havde ganske vist selv meldt fra, fordi han stadig var plaget af coronavirus, men det var stadig hårdt at se til.

Derfor gjorde han blandt andet brug af sin bror René Toft Hansen, som selv oplevede ved landsholdets VM-triumf i 2019 at sidde ude i den sidste halvdel af turneringen.

- Selvfølgelig har jeg snakket med René. Han har nogle erfaringer i rygsækken, og det har jeg også selv. Jeg er ikke helt grøn i faget længere, og jeg har lidt erfaring fra tidligere. I mit tilfælde har det været vigtigere at bruge familien. Der har jeg heldigvis nogle børn, der ikke sætter spørgsmålstegn ved, hvorfor far ikke er dér i stedet for hér. De har nydt, at der har været lidt ekstra tid med farmand, og at han ikke har været væk, siger Henrik Toft på et pressemøde mandag.

Et kæmpe slag

Det var i slutningen af december, stregspilleren testede positiv for coronavirus. Med to af sæsonens største målsætninger inden for rækkevidde: Champions Leagues Final4 og VM.

Den triste nyhed kom kort før Final4-semifinalen i Köln. Mens hans holdkammerater i Paris Saint-Germain gik ned til morgenmaden eller forberedte sig til kampen, lå han i isolation på hotelværelset.

- Især lige da jeg fik svaret, at jeg var positiv, var det et kæmpe slag, og der havde jeg brug for at snakke med nogen. Så der fik jeg ringet til samtlige familiemedlemmer, og vi fik snakket lidt og prøvede at tænke på noget andet end håndbold, siger han.

Udmattet efter isolation

Efter årsskiftet var det også en omvæltning, at det vante kryds ud for januar i kalenderen ikke længere var slutrunde med landsholdet. I stedet var det familietid.

- Det var svært, men så prøvede jeg at hive de få positive ting frem, der kunne være, og det var netop at være lidt sammen med familien, når jeg kom ud fra isolation. Samtidig at få bygget kroppen op, så jeg i hvert fald nok skulle stå skarpt, når vi fik lov til at spille håndbold hjemme i klubben. Så på den måde havde jeg mine små mål i dagligdagen.

Henrik Toft Hansen jubler foran hjemmebanetilskuerne i Boxen på vejen mod Danmarks VM-guld i 2019.

- Til at starte med var det en udfordring at komme ud og løbe en tur, for jeg var udmattet efter sådan en tur, da jeg kom ud af isolation. Jeg kunne godt mærke fysisk, jeg ikke var der, hvor jeg gerne ville være i forhold til at være tre uger i isolation. Det havde ikke været realistisk at kunne bidrage med noget ved VM. Så jeg havde mine egne små målsætninger, og ellers sad jeg og råbte og skreg som fan hjemme i sofaen.

Henrik Toft Hansen er siden kommet i fysisk topform. Og landstræner Nikolaj Jacobsen har atter udtaget sin faste stregspiller til de kommende EM-kvalifikationskampe mod Nordmakedonien.

Først gælder det udekampen i Skopje 11. marts. Hjemmeopgøret spilles i Gigantium i Aalborg 14. marts. Begge kampe kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.

Danmarks trup til kampene mod Nordmakedonien:

Målvogtere:

 • Niklas Landin, THW Kiel
 • Kevin Møller, FC Barcelona
 • Emil Nielsen, HBC Nantes

Fløjspillere:

 • Magnus Landin, THW Kiel
 • Emil Jakobsen, GOG
 • Johan Hansen, TSV Hannover-Burgdorf
 • Hans Lindberg, Füchse Berlin

Stregspillere:

 • Henrik Toft Hansen, Paris Saint-Germain Handball
 • Alexander Lynggaard, Bjerringbro-Silkeborg Håndbold
 • Simon Hald, SG Flensburg-Handewitt

Bagspillere:

 • Henrik Møllgaard, Aalborg Håndbold
 • Mikkel Hansen, Paris Saint-Germain Handball
 • Mads Mensah, SG Flensburg-Handewitt
 • Lasse Andersson, Füchse Berlin
 • Nikolaj Øris, Bjerringbro-Silkeborg Håndbold
 • Mathias Gidsel, GOG
 • Jacob Holm, Füchse Berlin
 • Lasse Møller, SG Flensburg-Handewitt