Håndbold

Helle Thomsen stopper øjeblikkeligt i Tyrkiet

Helle Thomsen stopper i den tyrkiske håndboldklub Kastamonu Belediyesi GSK efter en gensidig aftale.

Helle Thomsens tid i tyrkisk håndbold er forbi.

Den danske træner stopper i klubben Kastamonu Belediyesi GSK med øjeblikkelig virkning, efter de har indgået en aftale om at ophæve kontrakt. I stedet tager assistenten Serkan Inci over.

- Vi vil gerne takke Helle Thomsen for hendes tilgang og bestræbelser for klubben. Vi håber, at vi begge får noget godt ud af, at vores veje nu skilles. Helle Thomsen har altid været meget respekteret, og vi ønsker hende alt det bedste i fremtiden, skriver klubben på Twitter.

Helle Thomsen er stadig i Tyrkiet, men forventer at rejse hjem inden længe.

- Jeg havde en option i min kontrakt, så jeg kunne stoppe til sommer. Da jeg besluttede, at jeg gerne ville bruge den, blev klubben og jeg enige om at stoppe med det samme, fortæller Helle Thomsen til TV 2 SPORT.

Kastamonu er ikke længere med i European League, og da slutspillet i den tyrkiske liga er aflyst på grund af den coronasituationen, har holdet kun fem kampe tilbage i sæsonen.

Kastamonu er forsvarende tyrkiske mestre, da de vandt samtlige 15 kampe i sidste sæson, inden den blev afkortet på grund af coronapandemien. I denne sæson er de lige nu på andenpladsen - seks point efter Yalikavak, der har maksimumpoint

- Jeg tog en chance, da jeg tog herned, men jeg synes, jeg har lært en masse af at være her. Men det har også været hårdt med al det corona og de begrænsede muligheder for at rejse, så det er ikke mindst menneskeligt, jeg har besluttet, at jeg gerne vil hjem, siger Helle Thomsen.

Et velrenommeret CV

Hvad fremtiden bringer, ved Helle Thomsen lige nu ikke.

Hun kom til Tyrkiet efter et job i norske Molde, der var et skridt ned efter tiden som landstræner i henholdsvis Holland og Sverige samt den rumænske storklub CSM București.

Hun har to danske mesterskaber og tre pokaltitler med FC Midtjylland på sit CV fra de fire sæsoner fra 2012 til 2016, hvor hun var i klubben.

Hun har også vundet EM-sølv med Sverige og både EM-sølv, EM-bronze og en VM-bronze som hollandsk landstræner.