Håndbold

Bindegalt, tidlig aprilsnar og trist - klubber raser over ligabombe

Straffen til Bjerringbro-Silkeborg påvirker ikke kun dem selv, men også andre hold i ligaen. Og flere af dem er slet ikke tilfredse med afgørelsen.

Onsdag den 10. marts er en sort dag for dansk håndbold.

I hvert fald hvis man spørger Lemvig-Thyborøn-direktør Flemming Nielsen og Ribe-Esbjerg-cheftræner Kristian Kristensen.

De er alt andet end begejstrede over nyheden om, at TMS Ringsted, KIF Kolding og TTH Holstebro har fået to point, efter at Bjerringbro-Silkeborg (BSH) er blevet taberdømt for at bruge en ulovlig spiller.

Alle kan se, at det er bindegalt og amatøragtigt

Kristian Kristensen, cheftræner for Ribe Esbjerg

Nedrykningsalarmklokkerne er for alvor begyndt at ringe hos Lemvig-Thyborøn Håndbold, og slutspilshåbet er så godt som slukket i Ribe-Esbjerg-lejren efter onsdagens nyhed.

Lemvig-Thyborøn er kun et enkelt point over nedrykningsstregen, fordi deres konkurrent i bunden, TMS Ringsted, er rykket to point tættere på.

Opgiver slutspilshåbet

Ribe-Esbjerg har nu fem point op til ottendepladsen, der giver slutspil, fordi KIF Kolding er blevet to point rigere.

Det betyder, at der med tre kampe tilbage er fem point op. Og selvom det er statistisk muligt, er det ikke længere et tema ifølge holdets cheftræner.

Kristian Kristensen, cheftræner for Ribe Esbjerg, til TV 2 SPORT:

- Først tænkte jeg, at det var en tidlig aprilsnar. Og efter jeg lige havde sunket overskriften og læst pressemeddelelsen fra de forskellige involverede, så må jeg indrømme, det er en falliterklæring for dansk håndbold.

- Problemet er, at vi ikke er en lærende organisation. Vi er så langt fra at få udviklet det her til en professionel sport.

- Jeg er mest interesseret i, hvad løsningen skal være. Alle kan se, at det er bindegalt og amatøragtigt. Vi har et system, hvor der trænger til forbedringer. Det er ikke første gang, vi har haft sager, så hvorfor ikke gøre det bedre? Se nu for pokker at kigge indad og erkend, at vi har et system, der trænger til udvikling. Vi trænger til en systemopdatering, for det her må simpelthen ikke ske i 2021.

- Det nemme er at skyde på BSH - men det behøver man ikke i den her sag, for det er kummerligt dårligt af dem.

- Regler er regler, men jeg synes, at strafudmålingen er for hård i forhold til, hvad der egentlig er sket.

- Det mulige slutspilsscenarie er taget fra os, og det er det, elitesportsfolk higer efter. Vi gik rundt og havde en tro på, at vi godt kunne nå det. Men nu forsvinder det ud i ingenting.

- Problemet er, at det er ude af vores egne hænder i noget, vi overhovedet ikke er involverede i. Det er grotesk.

Fredericia fokuserer på sig selv

Fredericia Håndbold er havnet i samme scenarie som Ribe-Esbjerg og er ligeledes pludselig fem point fra slutspilspladsen.

Men klubbens direktør, Thomas Renneberg-Larsen, vil helst holde fokus på egen klub frem for onsdagens afgørelse.

- Vi skal præstere så godt som muligt til hver evigt eneste kamp. Vi fokuserer på at få sat holdet godt sammen og på at slutte bedst muligt af og tage de point, vi kan, og se, hvor langt det rækker, siger han.

Bundhold er trist på håndboldens vegne

Længere nede i tabellen er en nedrykning pludselig kommet tættere på i Vestjylland. Her er Lemvig-Thyborøn nu kun et enkelt point på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Men det er ikke kun på egne vegne, at klubbens direktør ærgrer sig over situationen.

Flemming Nielsen, Lemvig-Thyborøn-direktør, til TV 2 SPORT:

- Det er en trist dag for dansk håndbold. Det er altid trist, når noget skal afgøres ved skrivebordet frem for på banen.

- At en så ubetydelig administrationsfejl kan få så store sportslige konsekvenser, er helt uforståeligt, synes jeg. Selvfølgelig skal tingene være i orden, men der er ikke tale om snyd, men om en spiller, som ved en lillebitte fejl ikke er registreret i det rigtige system.

- Jeg sidder her og glæder mig over, at vi vandt kampen mod Skanderborg i lørdags, for den er jo blevet endnu mere vigtig. Og så har jeg noteret mig, at vi fortsat selv kan afgøre det. Og jeg tror også på, at med den stemning, der er i vores trup, og det spil, vi har leveret på det sidste, at vi får flere point.

- Jeg kan kun håbe på - ikke kun for Lemvig-Thyborøn - men også for håndbold generelt i Danmark, at det her ikke får konsekvenser for, hvem der rykker ned.

BSH er udover pointstraffen blevet idømt en bøde på 30.000 kroner. De har fortsat mulighed for at anke dommen.