Håndbold

Bombe under Herreligaen - BSH taberdømmes i tre kampe

DHF’s disciplinærudvalg har vurderet, at Bjerringbro-Silkeborg har brugt en ulovlig spiller i tre kampe, hvorfor de er blevet taberdømt i dem.

Bjerringbro-Silkeborg (BSH) er blevet taberdømt i tre kampe og fratrukket seks point i den bedste danske håndboldrække for at have benyttet en spiller, der ikke har haft spillercertifikatet på plads.

Det oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) på sin hjemmeside.

Omvendt har de tre pågældende modstanderhold fået tildelt to point hver.

Det drejer sig om BSH’s stregspiller Sasser Valde Helveg Sonn, der har været udlejet til Lemvig-Thyborøn Håndbold i perioden 8. oktober 2020 til 31. december 2020.

Udlejningsaftalen var ellers sat til at udløbe den følgende sommer 30. juni 2021, men BSH hentede ham allerede tilbage 31. december, hvorfor de troede, at aftalen også ophørte der. Derfor har klubben været overbevist om, at de har haft ret til at bruge ham siden 1. januar 2021.

- Vi er rigtig ærgerlige over, at vi står i den her situation. Ikke bare på vores egne vegne, men også på vegne af de andre klubber, som det nu får indflydelse på, siger klubdirektør Jesper Schou til klubbens hjemmeside og slår fast, at BSH overvejer, hvorvidt de skal anke dommen:

- Nu vil vi lige sove på det en ekstra gang, inden vi tager den endelige beslutning.

Annulleret før tid

Ifølge DHF er lejekontrakten blevet afbrudt i utide.

Hos forbundet har Helveg Sonn været registeret som Lemvig-Thyborøn-spiller i de første måneder af 2021, hvor han har nået at spille tre kampe, som klubben vandt.

Derfor har man besluttet at taberdømme BSH i de tre opgør og dermed også fratage dem seks point.

- Der er fejlagtigt ikke sendt besked til Dansk Håndbold Forbund om afbrydelsen, ligesom spillercertifikatet ikke var hos BSH, og derfor har spilleren ikke været spilleberettiget for BSH i de tre kampe, oplyser forbundet.

Der er tale om de første tre ligakampe i det nye år:

  • 4. februar: BSH-TMS Ringsted (42-25) – taberdømt
  • 13. februar: TTH Holstebro-BSH (31-33) – taberdømt
  • 17. februar: BSH-KIF Kolding (34-24) – taberdømt

Siden har klubben spillet yderligere to ligakampe, men der har Helveg Sonn ikke været på banen.

Det er ifølge Ligareglementet klubbens ansvar, at deltagende spillere er spilleberettigede.

Det betyder det for Herreligaen

BSH modtager udover pointstraffen også en bøde på 30.000 kroner, men det er uden tvivl de manglende point, der rammer hårdest. Faktisk kommer det til at påvirke hele Herreligaen i voldsom grad på et tidspunkt, hvor de fleste hold kun mangler tre kampe i grundspillet.

For Bjerringbro-Silkeborg, der dog har fire kampe tilbage, betyder det, at drømmen om at slutte på første- eller andenpladsen - og dermed tage to vigtige point med over i slutspillet - er knust. BSH rykker fra 33 point ned til 27 point og skubbes samtidig fra tredjepladsen ned på fjerdepladsen.

Her ligger de med samme pointantal som SønderjyskE på femtepladsen, mens både Skanderborg og Skjern ligger inden for to point. Altså skal BSH nu i stedet kæmpe for blot at få ét point med over i slutspillet, hvilket tredje- og fjerdepladsen får.

Samme store betydning får pointstraffen i bunden, hvor bundholdet TMS Ringsted kan profitere af to gratis point. Ringsted havde ellers tabt 25-42 på udebane til BSH, men det ændres nu til en sejr og to point. Dermed har de nu syv point i Herreligaen og ligger igen kun ét point efter Lemvig.

Kampen om at undgå den ene direkte nedrykningsplads til 1. division er for alvor åben med tre kampe tilbage.

I midten af tabellen er det KIF Kolding, der kan juble over to point, selvom de tabte 24-34 til Bjerringbro-Silkeborg. Kolding ligger på ottendepladsen, der lige nøjagtig sikrer en slutspilsplads, men de presses stadig af Ribe-Esbjerg og Fredericia.

Det pres er dog væsentlig mindre nu, da to ekstra point sender dem fem point over Ribe-Esbjerg og Fredericia, hvor sidstnævnte dog har en kamp i overskud.