Håndbold

Det ændrer alt og slår en hel sæson i stykker, siger ekspert

En administrativ fejl fra Bjerringbro-Silkeborg (BSH) har betydninger for topkampen, slutspilskampen og nedrykningskampen. Få overblikket her.

En lang række scenarier er blevet vendt på hovedet på et tidspunkt, hvor holdene i den danske herreliga mangler tre kampe af grundspillet.

Ved årsskiftet kaldte BSH Sasser Valde Helveg Sonn hjem fra et lejeophold i Lemvig-Thyborøn. Da de benyttede stregspilleren i tre ligakampe i februar, var der imidlertid ikke styr på papirerne.

Derfor er BSH blevet taberdømt i de tre kampe og får dermed fratrukket seks point. Omvendt er Ringsted, TTH og KIF Kolding hver blevet tildelt to point.

- Det er meget vildt. Det forandrer rigtig, rigtig meget. Det er meget, meget trist og en kæmpe skam for turneringsafviklingen, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det ændrer alt, og det slår en hel sæson i stykker. Gudskelov er der et slutspil, og det her ændrer jo ikke på, at BSH nok stadigvæk er det bedst spillende hold i ligaen, hvis de ellers kan komme over det her, for det gør virkelig ondt på et hold, der har kæmpet for at kandidere til en topplacering.

Topkampen

Lad os starte med BSH's situation.

Inden dommen fra Dansk Håndbold Forbund (DHF) lå klubben på tredjepladsen og havde både første- og andenpladsen inden for rækkevidde. Placeringer, der sikrer to point i slutspillet.

Nu er de lukrative placeringer så godt som væk for BSH, samtidig med at flere klubber nu har fjerdepladsen inden for rækkevidde. Tredje- og fjerdepladsen giver ét point med i slutspillet.

 1. GOG 37 (en kamp færre spillet)
 2. Aalborg 35
 3. TTH 34
 4. BSH 27 (en kamp færre spillet)
 5. SønderjyskE 27
 6. Skanderborg 26
 7. Skjern 25 (en kamp færre spillet)

- Spørgsmålet er, hvordan spillerne reagerer mentalt på, at der er noget skrivebordsarbejde, der ikke er i orden. Og så er det jo klart, at der er nogen, der øjner nogle muligheder. Sådan er det i den her verden, siger Bent Nyegaard.

Kampen om nedrykning genåbnet

Udover BSH peger Nyegaard på Lemvig som den store taber i DHF-kendelsen.

Lemvig slog for nylig bundholdet Ringsted og efterfølgende Skanderborg. Dermed var Ringsted stort set hægtet af og dømt til direkte nedrykning, som sidstepladsen betyder. Sådan er det ikke mere, efter Ringsted har fået tildelt to point.

 • 13. Lemvig 8
 • 14. Ringsted 7

Lemvig er bedst indbyrdes, hvorfor ét point altså ikke er nok for Ringsted. Lemvig skal i de sidste tre kampe op mod TTH, Fredericia og Kolding, mens Ringsted møder Kolding, Aalborg og Ribe-Esbjerg.

Den sidste slutspilsplads

De syv tophold er så godt som sikret en plads i slutspillet, og nu er ottendepladsen - det yderste mandat - også ved at være afgjort på grund af de to point til KIF Kolding.

 • 8. Kolding 23
 • 9. Ribe-Esbjerg 18
 • 10. Fredericia 18 (en kamp færre spillet)
 • 11. Mors-Thy 17
 • 12. Aarhus 16

BSH tygger lige nu på, hvorvidt de ønsker at appellere kendelsen fra DHF.