Håndbold

Odense mister førsteplads - ydmyget i topkamp

Odense tabte 21-33 hjemme til Viborg, og det udnyttede Team Esbjerg til at snuppe sejren i grundspillet.

Team Esbjerg kan sende en tak til rivalen Viborg HK for, at vestjyderne ender som vinder af grundspillet i Bambusa Kvindeligaen.

I grundspillets sidste runde imponerede viborgenserne nemlig ved at vinde hele 33-21 ude over Odense Håndbold, og da Team Esbjerg samtidig bankede Randers HK med 34-16, må fynboerne overdrage førstepladsen til Team Esbjerg.

- Jeg er rigtig, rigtig sur. Jeg synes, det er en gang pis, vi leverer. Det er bare ikke i orden, siger Odense-målmand Althea Reinhardt til TV 2 SPORT.

- Jeg synes, det er megafrustrerende, at vi ikke syner, som om vi spiller for en førsteplads. Vi er helt tomme i blikket. Jeg synes faktisk ikke, det er okay.

Førstepladsen i grundspillet er vigtig, hvis grundspilsvinderen også når frem til de afgørende knockoutkampe om DM-guldet. I både semifinale- og finaleserien har grundspilsvinderen hjemmebane, hvis der spilles en tredje og afgørende kamp i serien.

- Hjemmebanefordelen betyder selvfølgelig meget, selv om der ikke må være tilskuere lige nu, siger Team Esbjerg-træner Jesper Jensen, efter grundspilssejren var en realitet.

Medaljeslutspillet

* Team Esbjerg (2 point), Herning-Ikast (1 point), København Håndbold og Silkeborg-Voel (begge 0 point).

* Odense Håndbold (2 point), Viborg HK (1 point), Nykøbing-Falster Håndbold og Aarhus United (begge 0 point).

* De to bedste hold i grupperne går videre til semifinalerne.

* Hvis to eller flere hold ender med samme pointantal, er holdenes placering i grundspillet afgørende.

* I semifinale- og finaleserien spilles der bedst af tre kampe. Holdet med den bedste grundspilsplacering har hjemmebanefordel i en eventuelt tredje kamp.

Odense Håndbold skulle ellers bare bruge et enkelt point hjemme mod Viborg for at bevare førstepladsen, men hjemmeholdet åbnede opgøret med svage afslutninger og en række sjuskefejl. De takter fortsatte gennem næsten hele kampen.

Gæsterne var mere driftsikre og udnyttede Odenses fejl til hurtigt at opbygge en føring på tre mål. Den voksede og skrumpede i løbet af første halvleg, og da pausebuzzeren lød i hallen, lød Viborgs føring på 14-10.

Oveni så Odense-profilen Mie Højlund ud til at have pådraget sig en skade, der kommer på et meget ubelejligt tidspunkt lige før slutspillet.

Viborgenserne fortsatte de lovende takter i anden halvleg, hvor holdet scorede mål på stribe, og føringen voksede.

I Esbjerg var der aldrig tvivl om udfaldet. Vestjyderne smadrede Randers fra start, og da der var spillet 22 minutter, havde gæsterne stadig kun scoret tre gange og var bagud 3-14.

I løbet af anden halvleg legede Esbjerg videre, og sejren endte med at være på ydmygende 18 mål. Alle de esbjergensiske markspillere kom på måltavlen.

13 af holdene i Bambusa Kvindeligaen kan nu begynde at forberede sig på slutspillet og nedrykningsspillet, der begynder om to uger.

Nedrykningsspillet

* Holstebro Håndbold og Ajax København (begge 2 point), Randers HK og Horsens Håndboldklub (begge 1 point), Skanderborg Håndbold (0 point).

* Nedrykningsspillets fire bedste hold får en sæson mere i ligaen. Det dårligste hold skal møde enten nummer to eller tre fra 1. division i en serie, hvor der spilles om en plads i ligaen. I serien spilles der bedst af tre kampe.

* Hvis to eller flere hold ender med samme pointantal, er holdenes placering i grundspillet afgørende.

* Vendsyssel blev nummer 14 i grundspillet og er allerede rykket ned.

Vendsyssel-spillerne kan til gengæld gå på sommerferie med visheden om, at næste sæson står på 1.-divisionshåndbold.