Håndbold

Landsholdsspiller blev gift for at kunne se sin mand

Kathrine Heindahl er blevet gift, så manden kan få lov til at rejse til Rusland.

Nyt land, ny kultur, ny klub og nyt sprog. Og ingen af de nærmeste til at dele oplevelserne og indtrykkene med.

Drømmeskiftet og udlandseventyret har langt fra været, som Kathrine Heindahl havde drømt om. Hun skiftede til CSKA Moskva i sommer, mens coronapandemien var godt i gang med sin hærgen.

Derfor kan hun se tilbage på godt et halvt år, hvor hun i og omkring julen havde sammenlagt ti dage sammen med familien. Derudover to gange 24 timer i forbindelse med landsholdssamlinger.

- Og det er det, lyder det kortfattet fra Kathrine Heindahl.

Der har nemlig ikke været mulighed for nogen besøg.

Nødvendigt at blive gift

På grund af coronarestriktioner måtte hendes kæreste ikke tage del i eventyret. De havde sammen truffet beslutningen om klubskiftet fra Odense og Danmark til Moskva og Rusland.

- Min kæreste skulle flytte med. Det er så blevet mand nu for, at han kan komme med til Rusland. Det er hårdt at være af sted.

- Som det er lige nu, er det eneste vej ind i Rusland. Selvfølgelig elsker vi hinanden. Det er måske en lidt anden måde at blive gift på end det der store kirkebryllup, men det har været nødvendigt for, at han kunne komme med. Han har hele tiden gerne villet med, fra jeg skrev under. Det skridt har vi taget, for at det er muligt, at vi kan leve sammen i Moskva.

Ensomheden på matriklen i den russiske hovedstad er dog blevet vejet op af rigeligt med arbejde. På håndboldbanen har hun således spillet omkring 50 kampe på 7 måneder for klub- og landshold.

Men udsigten til at få sin mand til Moskva betyder enormt meget.

- Det bliver fantastisk. Det kan jeg slet ikke sætte ord på. Det er selvfølgelig megahårdt, at man har været vant til at bo sammen, og så pludselig går man til, at han ikke engang kan komme på besøg. Det føles rigtig godt i maven, at vi selv har kunnet gøre noget aktivt for, at han kunne komme og være sammen med mig og en del af oplevelsen, som vi så frem til, da vi valgte, at jeg skulle en tur til Moskva.

Miljøskift i Danmark

Hun fortæller samtidig, at Rusland i mindre grad end Danmark har været lukket, så restaurantbesøg og shopping har været en mulighed.

Kathrine Heindahl givet et indblik i livet som spiller for CSKA Moskva. Video: TV 2 SPORT

Nu er hun så et smut i Danmark for at være sammen med landsholdskammeraterne, der i denne uge møder Frankrig i to testkampe.

Endnu et lyspunkt i en tid, hvor hun mere end normalt har været overladt til sig selv.

- Det er altid godt med lidt miljøskift og det med at komme hjem, hvor folk snakker dansk. Det er bare lettere at være en del af fællesskabet. Det er jeg rigtig glad for, siger hun.

Danmarks kampe mod Frankrig spilles torsdag klokken 19 og lørdag klokken 17. Begge kampe kan ses på TV 2 PLAY.