Ekspert vil have hurtig afgørelse på BSH-sag: - Der er meget på spil

Håndboldens Appelinstans er opmærksomme på, at sagen skal afgøres hurtigst muligt.

Tidligere onsdag kom det frem, at Bjerringbro-Silkeborg (BSH) anker den dom, som Dansk Håndbold Forbund har givet dem for en administrativ fejl med stregspilleren Sasser Valde Helveg Sonn.

En dom, der medførte, at BSH blev taberdømt og mistede seks point, mens KIF Kolding, TMS Ringsted og TTH Holstebro hver blev tildelt to point.

BSH venter nu på en afgørelse på deres anke, og ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard kan dommen ikke falde hurtig nok.

- Der er rigtig meget på spil, og derfor er der kun at opfordre appelinstansen under DHF til at reagere meget hurtigt og holde et Teams-møde så hurtigt som muligt - gerne i aften (onsdag aften, red.). Trækker det for langt ud, skal der måske laves om på alting, og så bliver det uoverskueligt for klubberne og for turneringsafviklingen, siger Bent Nyegaard.

Vil rykke effektivt på sagen

Håndboldens Appelinstans modtog onsdag anken fra BSH, og instansen er allerede begyndt at kigge på sagen og indhente høringer fra sagens parter. De tydeliggør samtidig over for TV 2 SPORT, at de udmærket er klar over vigtigheden af en hurtig afgørelse på sagen.

- Det er en sag, som er vigtig at holde tempo på. Det er vi opmærksomme på – ikke mindst med den snarlige afslutning af grundspillet, siger Karsten Madsen, der er formand for Håndboldens Appelinstans, til TV 2 SPORT.

- Vi håber at kunne rykke effektivt på sagen og måske allerede have en afklaring i slutningen af næste uge.

Uanset udfaldet af appelsagen kan dommen ankes yderligere til Danmarks Idrætsforbund (DIF). Det er noget, der i så fald formentlig først vil komme afklaring på, efter grundspillet er overstået søndag 4. april.

Bjerringbro-Silkeborg skal i kamp i ligaen onsdag aften, hvor de gæster Mors-Thy.