Håndbold

Flere landsholdsspillere ramt af coronavirus

Ligesom Hans Lindberg testede positiv for coronavirus tirsdag, har Lasse Møller og Jacob Holm gjort det samme onsdag.

Tirsdag var det Hans Lindberg.

Onsdag har Lasse Møller og Jacob Holm nu også afleveret positive coronaprøver.

Det sker efter spillernes hjemkomst til deres tyske klubber efter at have været samlet med landsholdet frem til i søndags, hvor Danmark mødte Nordmakedonien to gange.

Twitter meddeler Dansk Håndbold Forbund (DHF), at Lasse Møller har afleveret en positiv test, mens Jacob Holm og Hans Lindbergs klub Füchse Berlin bekræfter Holms positive test på sin hjemmeside.

- Vi havde ikke en eneste positiv coronatest i løbet af samlingen til trods for, at de blev testet hyppigt, oplyser Morten Henriksen, der er sportschef i DHF, til TV 2 SPORT.

Overfor TV 2 SPORT bekræfter Lasse Møllers klub - Flensburg-Handewitt - at klubben tager alle de nødvendige forholdsregler med blandt andet daglige test af holdet, ligesom Møller selv og andre danske spillere på holdet er sendt i isolation.

De positive testresultater kommer dagen efter, at Hans Lindberg som den første danske spiller blev testet positiv efter samlingen med landsholdet.

- Det er selvfølgelig ekstremt bittert for os at undvære to så vigtige spillere, udtaler cheftræner Jaron Siewert til Füchse Berlins hjemmeside, der henviser til Holm og Lindberg.

Forholdsregler

Lindberg, Møller og Holms positive testresultater har sat gang i en lille lavine blandt de landsholdkollegaer, der var med til samlingen.

Brødrene Niklas og Magnus Landin, der begge er testet negative, er blevet sendt i frivillig isolation og kommer derfor ikke i kamp onsdag, når THW Kiel møder Coburg i Bundesligaen.

Som en sikkerhedsforanstaltning skal Møllers danske holdkammerater og landsholdskollegaer Simon Hald og Mads Mensah i Flensborg være ekstra påpasselige, og de afventer lige nu sundhedsmyndighederne i Tyskland, mens de sidder isolation.

- Vi fik en besked om, at vi fortsat skal blive hjemme. Indtil videre må nordmændene og svenskerne godt tage ud og handle og styrketræne, mens Mensah og jeg ikke må bevæge os ud, fortæller Simon Hald.

Flere er testet negative

Simon Hald og Mads Mensah er forsat testet negative.

Henrik Møllgaard er nær kontakt med Hans Lindberg og spiller ikke for Aalborg onsdag aften. Nikolaj Læsø betragtes ikke som en nær kontakt og er derfor med for den nordjyske klub.

Nikolaj Øris og Alexander Lynggaard er begge testet negative, fortæller Bjerringbro-Silkeborg til TV 2 SPORT. Det samme gælder for GOG.