Håndbold

Dansk træner fyret i CSKA

Jan Leslie er fortid i den russiske håndboldklub CSKA. Moskva-klubben skriver på sin hjemmeside, at samarbejdet er afbrudt.

En trænerrokade i CSKA efterlader danske Jan Leslie uden arbejde.

På sin hjemmeside fortæller den russiske håndboldklub, at bestyrelsen har besluttet at opsige samarbejdet med Leslie.

Han afløses af Olga Akopyan, der har været en del af trænerstaben under Leslie.

- Vi vil gerne takke Jan for alt, han har gjort for CSKA i hans tid som cheftræner. Ledelsen er dog ikke helt tilfreds med holdets performance i hverken i Rusland eller internationalt, udtaler direktør Eduard Hakobyan.

Den melding kom bag på Jan Leslie, der ikke blev orienteret om opsigelsen, før nyheden blev bragt på klubbens hjemmeside.

- De mener, jeg har brudt aftalen ved at tage hjem. Det havde vi en dialog om de sidste par dage på mail, Messenger og Whatsapp. Og så vågner jeg så op her til morgen til, at de har sendt en pressemedelelse ud, hvor der står, at de har stoppet samarbejdet med mig. Jeg har ikke fået nogen melding fra klubben om, at de ville sende det ud. Det er lidt ærgerligt, det er den måde, de vælger at afslutte det på, fortæller Jan Leslie til TV 2 SPORT.

Leslie uddyber, at han har involveret sin advokat, fordi han føler, at CSKA har brudt nogle aftaler inden opsigelsen.

Jan Leslie blev præsenteret i CSKA inden sæsonstarten i 2019, hvor det ikke skortede på ambitioner. Ifølge Handball Planet lød målsætningen:

  • Første sæson: Medaljer i den russiske liga
  • Anden sæson: Russisk mester
  • Tredje sæson: Champions League-vinder

I debutsæsonen blev CSKA nummer tre i den russiske liga, der på grund af coronavirus blev afsluttet før planlagt. Derudover blev holdet nummer to i pokalturneringen.

Efter 19 kampe i den anden sæson ligger CSKA nummer tre i den russiske liga. Efter fire nederlag i sæsonen har Moskva-klubben, der blandt andre har danske Kathrine Heindahl og den russiske stjerne Daria Dmitrieva i truppen, ti point op til Rostov på førstepladsen.

I Champions League er CSKA stadig med. Klubben skal møde Bucuresti i kvartfinalen. Derimod er CSKA slået ud af pokalturneringen.