Spillere i tårer efter opsigtsvækkende sejr

Kim Rasmussen og Montenegro tog et stort skridt mod OL i Tokyo, da de slog Norge fredag aften.

Én ting er at tro på det.

Noget andet er rent faktisk at gøre det:

At slå den mægtige håndboldnation Norge i kvalifikationen til OL.

- Jeg kan ikke stoppe tårerne. Jeg er overvældet…, sagde Ema Ramusovic til Vijesti efter Montenegros sejr fredag aften.

- Jeg er stolt, og vi er som en familie. Det her var det første skridt, for vi skal stadig spille en kamp mere, men vores tårer og følelser taler for dem selv, tilføjer Jovanka Radicevic.

Alt lykkedes

Efter en pauseføring på 13-12 vandt Montenegro den første af to kvalifikationskampe med hele 28-23. Det betyder, at nordmændene kan misse OL-kvalifikationen, hvis de taber til Rumænien lørdag aften – et resultat der vil sende Montenegro og holdets danske træner videre til OL allerede inden den sidste kamp ved kvalifikationsstævnet.

- Jeg kan ikke sige så meget. Resultatet siger det hele, udtalte Kim Rasmussen til Vijesti efter kampen.

- Vi spillede på det højeste niveau defensivt, det var vores eneste vej til sejr. Og så havde vores målmænd en god dag, mens vi havde et godt flow hos fløjene. Alt, vi havde planlagt, lykkedes, tilføjer Rasmussen.

De to point for sejren betyder selvsagt meget i kvalifikationspuljen, hvor Montenegro, Norge og Rumænien møder hinanden en gang hver. Men at Montenegro slog Norge med hele fem mål, kan også få stor betydning.

I tilfælde af pointlighed tæller målscoren nemlig, og derfor kan Montenegro ende med at stå i en situation, hvor et begrænset nederlag i den sidste kamp mod Rumænien kan være nok til at sikre OL-kvalifikationen.

Gruppe 3 (de to bedste går videre)

  1. Montenegro, 2 point efter 1 kamp
  2. Rumænien, har endnu ikke spillet
  3. Norge, 0 point efter 1 kamp