Håndbold

Stort set fejlfrit - det plejer hun ikke at gøre

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til det danske kvindelandshold efter nederlaget i ugens anden testkamp mod Frankrig.

Det var en meget bedre landskamp end i torsdags. I al væsentlighed fordi der åbenbart blev talt så godt sammen inden kampen, at kaskaden af teniske fejl var væk.

Landsholdet var meget, meget klarsynet. Især var der i de første 20 minutter af anden halvleg, hvor Mia Rej var inde som spilstyrer, virkelig gode momenter. Det er så også i den periode, de fuldstændig spiller Frankrig ud af banen. 14-4 vinder Danmark. Det er virkelig voldsomt.

Kombinationen af et velorganiseret angrebsspil sammen med Line Haugsted fremme i et 5-1-forsvar fungerede aldeles fremragende. De tvang Frankrig til mange tekniske fejl.

Det var meget opløftende. Men det er klart, at det næsten er umuligt at vinde, når du taber de sidste ti minutter af begge halvlege med 5-0.

Ser man bort fra det, var det kvalitativt en bedre landskamp. Jeg er sikker på, Jesper Jensen har en bedre fornemmelse efter den her præstation.

Karakterer til de danske spillere mod Frankrig

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Anna O. Kristensen

  Målvogter

  Det var ikke nogen imponerende første halvleg, men det, der ikke var imponerende før pausen, blev rettet op i anden halvleg. Bag et velfungerende forsvar havde hun rigtig, rigtig mange gode redninger og godt styr på tingene.

  Desuden var hun vigtig i den periode i slutningen, hvor Danmark var på vej ned. Store redninger og holder kunstigt liv i Danmarks føring stort set til sidste sekund. En lovende landskamp for et meget lovende stortalent.

  4
 • Amalie Milling

  Målvogter

  Kun inde på et straffekast.

  UB
 • Kathrine Heindahl

  Stregspiller

  Det var en fin landskamp fra Heindahl. Forsvaret fungerer godt, og det er hendes førsteprioritet. Hun var en smule passiv i et par situationer, men generelt fungerede forsvarsdelen godt.

  Hun er ikke så aggressiv i kontraløbet, men havde ellers et par gode aktioner i angrebet, som også resulterede i to scoringer. Alt i alt er Heindahl godt kørende.

  4
 • Ida Maria Dahl

  Stregspiller

  Det var igen en god præstaion af Dahl, som uomtvisteligt er en kommende, fast stregspiller på det danske landshold. Hun klarede forsvarsopgaven godt, omend hun var udfordret et par gange og tillod skud, hvor hun blev presset helt tilbage i målet. 

  Igen var hun lynhurtig på kontraspillet, og i god kombination med Kristina Jørgensen bliver det helt sikkert en styrket dansk kontra- og stregspilsfase. Når hun får chancen, brænder hun ikke. Tre scoringer blev det til.

  4
 • Andrea Hansen

  Fløjspiller

  Det var ikke Andrea Hansens bedste landskamp. Hun brændte et par meget, meget store chancer, men manglede også den sidste smartness i forsvarsspillet. To mål på fire forsøg, men afbrænderne var altså store.

  2
 • Maria Fisker Stokholm

  Fløjspiller

  Jeg kan godt lide Fiskers forsvarsarbejde. Hun er dygtig og forudseende. Hun læser spillet godt, og det betyder, at hun hjælper sin back rigtig godt.

  Men for anden landskamp i træk overtræder hun uden reelt at være presset til det. Det trækker ned, for det er meget specielt for en spiller på det niveau.

   

  4
 • Emma Friis

  Fløjspiller

  Hun ender med at få mere end en halv time på banen og viser godt forsvarsspil, hvor hun er årvågen og opmærksom. I offensiven brænder hun den ene chance, hun fik.

  3
 • Mette Tranborg

  Bagspiller

  Hun laver tre mål, hvor hun på alle tre er i rigtig god bevægelse og afslutter sikkert. Og det var både skud udefra og ved gennembrud.

  Alt var egentlig rigtig fint, men det trækker ned, at hun simpelthen tager for mange chancer i angrebet og smider for mange bolde væk. Det bliver især kostbart i slutningen af kampen, hvor hun kom ind de sidste par minutter og smed to bolde væk. Og det var altså to bolde, der aldrig skulle være spillet ind i stregområdet.

  Det trækker selvfølgelig voldsomt ned, men opmuntrende, at hun i første halvleg var i god bevægelse og gik direkte mod forsvaret.

  3
 • Louise Burgaard

  Bagspiller

  Hun scorer et enkelt mål og tilkæmper sig et straffekast, men hun lander stadig i for meget rod, som trækker fra i præstationen.

  For mange gange angriber hun med for megen kraft, hvor der egentlig bare er brug for, at hun spiller helt almindelig, stille og roligt - og så vente med at sætte et afgørende pres ind, når tiden er til det. Men som altid stor fight fra Burgaard.

  3
 • Mia Rej

  Bagspiller

  En meget opmuntrende landskamp af Mia Rej. De bedste 20 danske minutter i anden halvleg, hvor Danmark vinder perioden stort, er det med Rej som spilstyrer og bestemmende spiller. Der var god fart, god bredde og mening med tingene. Det er det, hun kan.

  Ærgerligt, at hun fik den mavepuster og måtte gå ud. Der var hun rigtig godt kørende og lignende lidt af den gamle Mia Rej, der kan diktere en kamp. En enkelt scoring blev det til.

  4
 • Anne Mette Hansen

  Bagspiller / Kampens spiller

  På en halv time gjorde hun sig til kampens spiller. I torsdagens kamp startede hun rigtig godt, og den stil fortsatte hun godt godt, aggressivt og afklaret spil i det første kvarter.

   

  Hun kom med det samme i det første kvarter af anden halvleg. Gode brud, gode skud, meget afklaret, og defensivt er hun meget kompetent.

  Og så fik hun faktisk gang i sit assistspil, både til stregen, men også i krydsoplæg til eksempelvis Mette Tranborg. Hun fik det hele til at fungere for sig og spillede stort set fejlfrit. Det plejer hun ikke at gøre, så det var en stor, fin landskamp af Anne Mette Hansen.

  5
 • Line Haugsted

  Bagspiller

  Hun er en suveræn forsvarspiller. En enkelt gang blev hun snydt, hvor hun missede en brudspiller. Men ellers meget, meget effektiv - også da hun dækkede fremme i 5-1-forsvaret. Det slog Frankrigs angreb i stykker, indtil hun fik sin tredje udvisning.

  Hun scorer tre mål. De dribler foran hende, da hun dækkede fremme, og hun er formidabel til at time sit spil, når de gør det. Hun piller bolden fra dem og kaster bolden i tomt mål to gange - og så et enkelt mål på et kontrastød.

  Haugsted fortsætter sin rigtig gode udvikling og ser ud til at få endnu større betydning som frontfiguren i et alternativt dansk forsvar.

  5
 • Kristina Jørgensen

  Bagspiller

  Momentvis var der rigtig gode ting, men som helhed var hun ikke så stærk som i torsdagens kamp, hvor hun var landsholdets bedste. I denne kamp var det mere plus/minus, plus/minus, og det er noget, hun slås med.

  På assistspillet leverede hun fornemt arbejde med Ida Maria Dahl.

  3
 • Laura Damgaard Lund

  Bagspiller

  Ikke på banen.

  UB
 • Simone Petersen

  Bagspiller

  Ikke på banen.

  UB
 • Jesper Jensen

  Landstræner

  Det er en landstræner, der må ærgre sig voldsomt og være frustreret. Op til 9-9 er der rigtig mange ting, der fungerer, og så falder holdet samme. Historien gentager sig i anden halvleg.

  Men jeg synes, Jesper Jensen i dag fik ændret formatet på sit hold. Den frygtelige fejlmængde i torsdags var taget ud. Han får prøvet mange ting af; starter med en tung bagkæde og får det til at fungere. I anden halvleg får han Rej banket ind som den bestemmende spiller. Han får 5-1-forsvaret til at fungere.

  Men han skal finde ud af, hvad han gør med de her lange perioder uden scoringer. Jeg havde måske regnet med, at han havde bragt 7-mod-6-spillet, når de går så meget fejl af hinanden. Det kunne måske have ændret rytmen i de to perioder, så det ikke bare endte med 10-0 til modstanderen på 20 minutter - 10 minutter i slutningen af hver halvleg.

   

   

  Ellers en fin landskamp. Jesper Jensen er inde i en periode, hvor han skal have prøvet tingene af. Det gjorde han, og han fik det til at fungere.

  4