Håndbold

Lodtrækning kan afgøre Norges OL-skæbne: - Helt uvirkeligt

Nu overvejer Norges håndboldforbund, om de skal lade deres landstræner blive i Montenegro i tilfælde af lodtrækning.

De norske håndboldstjerner skal nok se håndbold søndag eftermiddag. Hvis de tør.

For inden kampen mellem Montenegro og Rumænien er de norske kvinders OL-skæbne ude af egne hænder efter en blandet præstation i OL-kvalifikationspuljen bestående af de tre hold.

Af alle triste ting, der foregår i verden i øjeblikket, ville det her være noget af det mest triste inden for sport

Bent Nyegaard

Et femmålsnederlag mod Montenegro fredag og en femmålssejr over Rumænien lørdag betyder, at de tre hold kan ende i vanvittigt scenarie i kampen om de to OL-pladser.

Ender søndagens kamp med en rumænsk sejr på præcis 29-24, trækkes der lod mellem Montenegro og Norge om den sidste plads til OL i Tokyo. Det har VG fået bekræftet af Det internationale håndboldforbund (IHF).

- Af alle triste ting, der foregår i verden i øjeblikket, ville det her være noget af det mest triste inden for sport. Det er helt uvirkeligt, at man kan spille en turnering, og det kan ende i, at det hele er så lige, at man er nødt til at trække lod, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, der kalder scenariet for ”teoretisk”.

Stillingen inden afgørelsen

  1. Montenegro 2 point efter en kamp (målscore 28-23)
  2. Norge 2 point efter to kampe (målscore 52-52)
  3. Rumænien 0 efter en kamp (målscore 24-29)

Vinder Rumænien med præcis fem mål og scorer mindst 30 mål, skal der ikke trækkes lod. Så misser Norge OL. Alle andre resultater – naturligvis også med undtagelse af 29-24 – sender Norge til OL.

Som at vinde 20 millioner i lotto

Det norske håndboldforbund har planlagt, at landsholdet flyver fra Montenegro inden skæbnekampen, men det næsten utænkelige scenarie, der kan ende med en lodtrækning, har fået dem på andre tanker.

- Vi vurderer nu, om Thorir Hergeirsson (Norges landstræner, red.) skal blive i tilfælde af lodtrækning, siger Norges håndboldpræsident, Kåre Geir Lio, der dog ikke i sin vildeste fantasi kan forestille sig, at det ender ud i en lodtrækning:

- Jeg vil sammenligne det med at vinde 20 millioner i lotto. Det er f... ikke muligt, at Rumænien og Montenegro ender på det resultat, siger han.

Rumænien og Montenegro spiller klokken 16.00.

Sket for Danmarks kvindefodboldlandshold

Bent Nyegaard mindes ikke, at det tidligere er endt ud i, at en lodtrækning afgør, hvem der går videre fra en gruppe i landsholdshåndbold. Derfor vil situationen efter alt at dømme være historisk.

Hvis det sker, kan de norske håndboldstjerner ringe til Danmarks kvindefodboldspillere for at høre, hvordan man tackler den nervepirrende situation.

I 2013 skulle en lodtrækning afgøre, om Danmark eller Rusland skulle videre fra gruppespillet ved EM i Sverige. Her blev Danmark trukket op af bowlen, og efter en straffesparkssejr over Frankrig i kvartfinalen endte danskerne med at vinde bronze.