Håndbold

Historisk ydmygelse af Skjern

Med en stærk anden halvleg kørte Bjerringbro-Silkeborg over Skjern og vandt 35-24.

Det tog lidt tid, men da Bjerringbro-Silkeborg (BSH) først tog fat, var der niveauforskel i kampen mod Skjern i herreligaen mandag aften.

BSH vandt med hele 35-24 efter at have ført med tre mål ved pausen. Det er BSH's største sejr nogensinde over ligarivalerne fra Skjern.

- Vi har spillet pissedårligt, lavet alt for mange tekniske fejl, og vores forsvar er rigtig dårligt, siger Skjerns Elvar Örn Jónsson til TV 2 SPORT.

Efter 24 spillerunder ligger BSH nu nummer 4 med 31 point, mens Skjern har 25 point på 7.-pladsen. Begge mandskaber er sikre på en plads i slutspillet, hvor BSH med fjerdepladsen vil tage et point med sig.

- Vi spiller sindssygt godt angrebsspil og udnytter de svagheder, Skjern har i deres defensiv. Vi står selv benhårdt i defensiven. Der bliver ikke givet nogen mål væk, siger Jacob Larsen fra BSH.

- Det giver altid et godt boost til selvtilliden at slå Skjern. At vi så banker dem i dag, synes jeg, er sindssygt fedt.

Kun KIF Kolding på ottendepladsen må kigge sig over skulderen inden grundspillets sidste to runder. Ribe-Esbjerg og Fredericia har på niende- og tiendepladsen således kun tre point op til KIF.

Mandagens kamp startede med, at de to hold fulgtes ad. Men bagud 4-5 tog BSH teten. Med tre mål i træk kom gæsterne på 7-5, og lidt efter fik BSH etableret en føring på fire mål.

En scoring i de døende sekunder af første halvleg af Skjerns Jesper Konradsson sørgede dog for, at hjemmeholdet kun var nede med tre mål - 11-14 - ved pausen.

Men hvis det gav Skjern håb, så forsvandt det formentlig hurtigt igen i anden halvleg. BSH stak af og kom hurtigt foran med ni mål.

Med ti minutter tilbage var gæsterne foran med 11 mål, og så forsvandt spændingen.

Mens Skjern altså ikke kunne juble over en sejr mod BSH, så var der alligevel noget at glæde sig over mandag aften.

Her meddelte klubben således, at den fra næste sæson tilknytter svenske Alfred Jönsson på en toårig kontrakt.

Jönsson, der spiller venstreback og playmaker, var i januar med til at tage VM-sølv med Sverige og skifter fra tyske Hannover-Burgdorf.