Håndbold

Divisionsklub misser igen målsætning efter coronaafbrydelse

Den østjyske klub nåede bare fem kampe i sæsonen, hvor ambitionen var at rykke tilbage i 1. division.

For andet år i træk bliver Odder Håndbold ramt af en tidlig afslutning af sæsonen, efter at DHF mandag besluttede at lukke og annullere sæsonen i alle rækker fra 2. division og ned.

Derfor misser klubben muligheden for at rykke tilbage i 1. division.

- Nu får vi to sæsoner i 2. division, og det var jo ikke vores ambition. Vi havde en meget stærk målsætning om, at vi skulle op med det samme, lyder det fra Karsten Geertsen, der som direktør i Odder håndbold er ærgerlig over ikke at få muligheden for at spille sig til oprykning.

- Vi har i lang tid godt kunne se, at det nok var den vej, det gik. Så vi har forberedt os på, at det nok blev udfaldet.

- Den eneste rigtige beslutning

For et år siden var utilfredsheden til gengæld stor, hos Odder Håndbold, som var en af de klubber, der efter en skrivebordsafgørelse endte som nedrykker, da sæsonen 2019/2020 blev lukket ned som følge af coronaens opblussen i Danmark, selvom klubben pointmæssigt stadig kunne sikre overlevelsen i 1. division.

Sammen med to andre nedrykkere kæmpede de derfor for at få afgørelsen omstødt. Dog uden succes, hvorfor realiteten blev en tur i 2. division for den ambitiøse østjyske klub. En oplevelse, som stadig sidder i direktøren, og nu hvor opholdet i 2. division bliver forlænget med et år, kalder han sidste års skrivebordsnedrykning "ekstra ærgerlig".

I år er der dog ingen utilfredshed i Odder.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at vi bliver ramt igen i år, men jeg ser det også som den eneste rigtige beslutning i den situation, vi står i, siger direktør Karsten Geertsen

I den nu afsluttede sæson 2020/2021 nåede Odder Håndbold at spille fem kampe i den tredjebedste række, før en ny nedlukning ramte i efteråret. Dermed er der ikke noget sportsligt grundlag for at kåre en oprykker, lyder vurderingen både fra DHF og direktøren i Odder.

Ingen at bebrejde

Alligevel er det ærgrelsen, der fylder – både i klubledelsen og blandt spillerne, der hverken har kunnet gøre fra eller til for at gøre sig fortjent til en plads i 1. division.

- De er selvfølgelig skuffede og kede af det. De havde nok også set, at det var den her retning, pilen pegede. Men det er jo ambitiøse sportsfolk, der har nogle mål, og derfor er de kede af, at de ikke kan få lov til at indfri dem nu, siger direktøren og fortsætter:

- Hvis nu de havde spillet en sæson i 2. division, var endt som nummer tre og derfor ikke havde nogen muligheder for at rykke op, så ville der ikke være andre end sig selv at bebrejde. Der er sådan set heller ikke noget at bebrejde nu. Men det giver lidt ekstra ærgrelse, at man ikke selv har indflydelse på tingene.

Bliver sværere at tiltrække spillere

En ekstra sæson i 2. division kan da også komme til at koste for Odder Håndbold, der har ry for at være en ’udviklingsklub’, som tidligere har haft succes med at tiltrække unge spillere, som siden har udviklet sig til ligaspillere.

- Det at tiltrække spillere bliver en lille smule sværere, når det hedder et år mere i 2. division, siger Karsten Geertsen.

- Udfordringen er at få spillere, der måske er gode nok til at spille 1. division, til at synes, at det er mere interessant at tage et år hos os i 2. division med henblik på at udvikle sig.

- Derfor holder vi også fast i det setup, vi havde i 1. division. Vi er stadig kontraktklub. Vi kommer til at træne lige så meget – og på samme måde – som vi gjorde, da vi spillede 1. division, forsikrer klubbens direktør.

Ambitionen er fortsat at rykke tilbage i landets næstbedste række med det samme. Derefter håber Odder på at blive en del af rækkens top inden for to år.

Odder Håndbold har tidligere været en del af Danmarks fineste håndboldselskab. I 2014 rykkede klubben ud af håndboldligaen.