Polman gør comeback

En af kvindehåndboldligaens største profiler er blevet sin korsbåndsskade kvit og gør comeback for Team Esbjerg i slutspillet.

Efter 237 dage væk fra håndboldbanen er den hollandske superstjerne Estavana Polman klar til at komme i aktion onsdag aften.

Her er hun tilbage for Team Esbjerg, der møder Silkeborg-Voel i kvindernes liga. En kamp, der kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY klokken 18.30.

- Vi er superglade for det. Det er ikke, fordi hun skal gøre forskellen onsdag aften, men det er første skridt mod at komme tilbage på topniveau. Hun kommer helt sikkert ikke på banen, hvis der står 22-22, siger Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Hvis hun kommer på banen, tror jeg, det bliver et bevægende øjeblik. Det er hårdt at se en spiller gå gennem sådan en skadesperiode.

Har trænet fem timer om dagen

28-årige Polman overrev sit korsbånd den 30. juli 2020 og har siden gennemgået et genoptræningsforløb. Hun har egentlig hele tiden meldt ud, at hun regnede med at være tilbage til april, men nu kommer comebacket allerede i marts.

- Det er rigtig, rigtig flot. Man er nødt til at tilskrive hende selv meget af æren. Hun har virkelig knoklet, og hun har trænet noget, der ligner fem timer i gennemsnit om dagen, siger Jesper Jensen.

Det blev først besluttet i dag, at Polman allerede skulle trække i spillertrøjen nu.

God timing for comeback

Hun er blevet testet grundigt i den seneste uge bĂĄde i Holland og Danmark, og nu er hun meldt klar.

Timingen er perfekt for Team Esbjerg, der onsdag tager hul på slutspillet. Her er de i gruppe med Herning-Ikast, København Håndbold og Silkeborg-Voel.

- Jeg har sagt fra starten, at hvis hun kom tilbage i denne sæson, ville det være en bonus. Det er super flot at være tilbage nu efter otte måneder, og det er også relativt unormalt, men vi har testet hende meget grundigt, og behandlerne er meget imponerede over det, de ser, siger Jesper Jensen.

De to bedst placerede hold går videre til semifinalen. Team Esbjerg har allerede to point i gruppen uden at have spillet på grund af sin førsteplads i grundspillet.