Håndbold

Der er for mange hold i ligaen, mener DHF-formand

Debatten om kvindernes håndboldliga blusser op med et beslutningsforslag fra Dansk Håndbold Forbund.

De fine selskab er blevet for stort, og derfor bør de dårligste hold i Bambusa Kvindeligaen sorteres fra.

Det mener formanden i Dansk Håndbold Forbund, Per Bertelsen, der fremsætter et beslutningsforslag om at indsnævre ligaen fra 14 til 12 hold.

- Jeg tror godt, vi alle sammen ved, hvordan og hvorledes det ser ud. Også med nummer 13 og nummer 14 i ligaen, siger Per Bertelsen til TV 2 SPORT.

- Vi skal udvikle produktet sammen med klubberne, og det er det, vi prøver på, tilføjer han.

Det er ellers ikke længe siden, ligaen blev udvidet. Faktisk er vi kun i gang med den tredje sæson med 14 hold.

Topklub stemmer i

Men det er tilsyneladende rigeligt til at fastslå, at ligaen er blevet for stor. Allerede i november 2020 foreslog topklubberne Team Esbjerg, Viborg og Herning-Ikast at sende ligaen på skrump, og nu bakkes de op af Odense Håndbold.

- Om det er 12, 11 eller 10 er vi ikke fast besluttet på. Men vi synes, der skal være færre hold, end der er i dag, siger direktør Lars Peter Hermansen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Jeg synes, ligaen ikke nødvendigvis er en talentudviklingsliga. Det er et kommercielt produkt, og der handler det om at levere en masse kvalitet og måske lidt mindre kvantitet.

Dermed har nummer et, to, tre og fire i årets grundspil offentligt ytret ønske om at indsnævre antallet af ligahold. Og med Per Bertelsens kommende beslutningsforslag i udvalget for professionel håndbold har debatten fået endnu et løft.

Ud over en en liga med knap så stor niveauforskelle er det også et argument, at man kan skåne ligaspillerne ved at have knap så mange kampe i løbet af en sæson.

Per Bertelsen forventer, den kommende dialog med Divisionsforeningen og mediepartneren TV 2 vil stå på de næste uger eller måneder. En eventuel ændring kan tidligst indføres til sæsonen 2022/2023.