Håndbold

- Vi skulle have blod på knæene, siger jublende Aarhus-profil

Med sejren over Odense cementerede Aarhus United sin berettigelse i årets slutspil, mener bagspilleren Mathilde Neesgaard.

Aarhus Uniteds spillere var så glade, at de nærmest ikke var til at komme i kontakt med.

- Jeg har slet ikke tid til at stå her, udbrød Mathilde Neesgaard i sin jubelrus foran TV 2 SPORT-mikrofonen efter sejren over mægtige Odense torsdag aften.

Undertippede Aarhus United vandt 27-26 i holdenes første slutspilskamp og har nu samme pointantal som Odense i gruppen, efter fynboerne fik to point med over for sin placering i grundspillet.

- Alt er åbent. Vi har alle chancer. Det er så fedt, at vi bare gav den gas og viste, at vi faktisk fortjener at være her.

- Vi aftalte, vi skulle have blod på knæene i dag (torsdag, red.), og alle gav det hele. Jeg er så stolt, at jeg slet ikke kan beskrive det, siger Neesgaard.

Aarhusianerne kvalificerede sig til slutspillet med en syvendeplads - 22 point bag Odense på andenpladsen.

Træner: Det har stor betydning

Før slutspillet var Aarhus United ikke levnet mange chancer for at avancere fra gruppen, der foruden Odense også tæller Viborg og Nykøbing Falster.

Odense og Viborg gik ind som klare favoritter.

Men torsdag aften rykkede 60 minutters god håndbold altså på den umiddelbare magtbalance, og det kan i sidste ende blive altafgørende.

- Vi vidste godt, vi var i en sindssygt hård pulje, og at Odense var kæmpefavorit mod os, siger cheftræner Heine Eriksen.

- At gå ind og tage den her skalp i den første slutspilskamp er helt fantastisk og har stor betydning for os.

I næste runde på tirsdag skal Aarhus til Viborg.