Kvalificerede landet til OL – nu er Rasmussen vraget

Bojana Popovic var Kim Rasmussens assistent, men bliver nu landstræner for Montenegro.

En uge efter Kim Rasmussen kvalificerede Montenegros håndboldkvinder til OL, er danskeren blevet droppet som landstræner.

Det skriver Montenegros hĂĄndboldforbund pĂĄ sin hjemmeside.

- Bestyrelsen har besluttet ikke at forlænge samarbejdet med den nuværende damelandstræner Kim Rasmussen, står der i nyheden.

En nærmere begrundelse bliver der ikke oplyst. I stedet er det den tidligere håndboldspiller Bojana Popovic, som havde flere gyldne år i dansk ligahåndbold, der tager over som træner. Inden da var hun danskerens assistent på landsholdet.

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra Kim Rasmussen.

Levede op til målsætningen

Kim Rasmussen blev ansat som Montenegros landstræner blot 10 dage før EM i december. Her tog han over efter den fyrede Per Johansson. I den forbindelse fortalte han til TV 2 SPORT, at hans kontrakt løb til og med OL.

Ved EM førte han holdet frem til en ottendepladsen. Bedre gik det tidligere i marts, da han levede op til sin målsætning og kvalificerede holdet til OL i Tokyo senere på året. Blandt andet efter en sensationel sejr i kvalifikationen over de norske europamestre.

Alligevel må Kim Rasmussen nu se sig om efter et nyt trænerjob.

Tidligere har han været landstræner for både Polen og Ungarn. Førstnævnte førte han frem til VM-semifinalen i 2013 og 2015. Mellem de to landstrænerjobs var han hos den rumænske topklub CSM Bucuresti, som han vandt mesterskabet og pokalturneringen med samt førte til Champions League-finalen.

Inden han blev ansat som Montenegros landstræner var han en kort overgang i den polske topklub MKS Lublin.