Håndbold

Bekræftet: Nu skal Agesen træne herrer

Jonas Wille forlader Mors-Thy, der i steder henter Niels Agesen ind som ny cheftræner.

Niels Agesen skal for første gang være cheftræner for et herrehold.

Den mangeårige kvindetræner er tirsdag eftermiddag blevet præsenteret som ny cheftræner i Mors-Thy Håndbold fra næste sæson. Noget som TV 2 SPORT erfarede tidligere på dagen.

Agesens nuværende klub, Randers HK, meddelte mandag, at den 44-årige cheftræner stopper til sommer, fordi han har fået nyt job - og efterfølgende spekulerede Randers Amtsavis i, om Agesen mon skulle til Mors-Thy?

Niels Agesen har været træner i Randers HK siden 2017 og forlængede faktisk i januar sin kontrakt helt frem til 2025. Men da tilbuddet fra Mors-Thy kom, accepterede Randers at slippe cheftræneren, der efter Randers økonomiske problemer de seneste år ikke længere har det spillerbudget til rådighed, som han blev stillet i udsigt, da han kom til klubben.

I denne sæson har Randers HK også haft det svært på banen og ligger lige nu på næstsidstepladsen i nedrykningsslutspillet. Der resterer tre kampe.

Inden Niels Agesen kom til Randers, vandt han DM-guld med Nykøbing-Falster i 2017. I sine 10 år i spidsen for Team Tvis Holstebros kvindehold vandt han også EHF Cuppen to gange og fik DM-sølv en enkelt gang.

Den nuværende Mors-Thy-træner Jonas Wille, som Agesen afløser til sommer, har ifølge TV 2 SPORT's oplysninger fået job uden for Danmarks grænser.

Svenske Aftonbladet har tidligere fortalt, at Wille er udset som ny cheftræner i Kristianstad.

Mors-Thy ligger nummer 11 i HTH Herreligaen og kommer ikke med i slutspillet i denne sæson.