Håndbold

- Intet i denne branche kan overraske mig mere, siger Kim Rasmussen

Kim Rasmussen er færdig som landstræner for Montenegro, der ikke ønsker at forlænge samarbejdet.

For lidt over en uge siden var han med til at sikre Montenegros kvindelandshold en plads ved OL, men nu er han fortid på landsholdet.

Mandag oplyste Montenegros Håndboldforbund, at de har besluttet at stoppe samarbejdet med Kim Rasmussen og i stedet satse på den tidligere håndboldspiller Bojana Popovic som ny landstræner.

Selvom det ved første øjekast kan virke som en speciel beslutning kun lidt over en uge efter en vellykket OL-kvalifikation, er den danske træner ikke voldsomt overrasket.

- Der er ikke noget i den her branche, der kan overraske mig mere. Så det er egentlig ikke noget, jeg bruger for meget tid på. Selvfølgelig ville jeg meget gerne have haft oplevelsen af et OL, det er da klart, det tror jeg alle sportsfolk gerne vil. Men nu er det ikke sådan, så det kan jeg jo ikke bruge energi på, siger Kim Rasmussen til TV 2 SPORT.

- Den (situationen, red.) er ikke så dramatisk. Jeg havde jo en kortvarig kontrakt med Montenegro og tog over kort før EM, så jeg har haft en kort, men, synes jeg, succesfuld lille rejse med dem, og nu ønsker de, at Bojana ligesom skal køre tingene videre.

- Hun er fra Montenegro, og hun er en stor sportshelt i Montenegro, så det var bare den beslutning de valgte at tage. Det, tror jeg, de fleste håndboldkendere godt kunne se, siger Rasmussen.

Et godt stykke arbejde

Danskeren fik den endelige besked om farvellet mandag efter flere dages løbende dialog med forbundet.

Og selvom det ærgrer ham, at han ikke kommer til at opleve et OL med Montenegros landshold, glæder han sig over det arbejde, han har lavet i sin tid som træner for holdet.

- Jeg er bare glad for det stykke arbejde, jeg gjorde i Montenegro, hvor jeg var med til at kvalificere dem til OL og var med til at slå Norge, hvilket der ikke er så mange der gør – specielt ikke i sådan nogle betydningsfulde kampe.

- Så i bund og grund er jeg bare glad for, at jeg har hjulpet et hold til OL, og så må jeg jo bare komme videre i min karriere.

Hvor Rasmussens karrierevej nu fører hen er indtil videre uvist.

- Tiden må vise, hvad der dukker op, siger han.

Kim Rasmussen har tidligere været landstræner for både Polen og Ungarn. Førstnævnte førte han frem til VM-semifinalen i 2013 og 2015. Mellem de to landstrænerjobs var han hos den rumænske topklub CSM Bucuresti.

Inden han blev ansat som Montenegros landstræner var han en kort overgang i den polske topklub MKS Lublin.