Håndbold

Odense-spiller tester positiv for anden gang

Odense må undvære sin japanske fløjspiller Ayaka Ikehara i torsdagens opgør.

For anden gang i denne sæson er Ayaka Ikehara testet positiv for coronavirus.

Det skete i en test tirsdag, oplyser Odense Håndbold over for TV 2 SPORT.

Den japanske højrefløj er derfor ikke med i torsdagens slutspilskamp mod Nykøbing Falster Håndbold (NFH), hvor Ikehara spillede fra 2017-2020.

Resten af Odense-mandskabet har alle afleveret negative coronatests. De kunne dog ikke træne onsdag som planlagt. Det er langt fra de bedste betingelser for et Odense-hold, der er inde i en dårlig stime, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Især i Odenses situation er det voldsomt irriterende, når det ikke kan blive den forberedelse, du optimalt gerne vil have.

- Det her er en fuldstændig afgørende kamp for dem. En kamp, der vil komme til at definere Odenses slutspil og dermed hele sæsonen. Taber de her, så er det virkelig et hold, der er under stort pres, pointerer Nyegaard.

Kampen mellem Odense Håndbold og Nykøbing Falster Håndbold kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY med optakt fra klokken 19.30.

Problemer for Odense

Ayaka Ikeharas første positive coronatest var tidligere på sæsonen. I de seneste kampe har hun også siddet ude, men det er på grund af, hun brækkede næsen under en Champions League-kamp tidligere i marts. En kamp, hvor Odense-profilen Rikke Iversen også blev skadet.

Odense er inde i en dårlig stime med tre nederlag i træk. Blandt andet tabte de meget overraskende til Aarhus United i den første slutspilskamp.

- Under normale omstændigheder ville fraværet af Ikehara ikke betyde nær så meget, men med det niveau, Jéssica Quintino præsterede mod Aarhus, er det et problem, at Ulrik Kirkely ikke har en afløser.

- Han har prøvet at bruge Anne Cecilie la Cour derovre med meget variabel succes. Så det lægger ekstra pres på Quintino, som ikke er helt på det niveau, hvor hun normalt er, siger håndboldeksperten om den brasilianske fløj.

Odense er inden opgøret mod NFH på tredjepladsen i den ene slutspilspulje.

De to bedste hold fra hver pulje går i semifinalen.