Håndbold

Gidsel har forlænget med GOG - men hvor længe bliver han?

Mathias Gidsel og GOG har forlænget samarbejdet, så det nu løber til sommeren 2024.

Fans af GOG kan godt ånde lettet op.

For nu er det nemlig endegyldigt på plads, at den fynske håndboldklub også råder over holdets store stjerneskud i de kommende sæsoner. Søndag blev det nemlig offentliggjort, at Mathias Gidsel har skrevet under på en ny treårig kontrakt med GOG.

En nyhed Mathias Gidsel selv kunne røbe over for TV 2 SPORT efter GOG's sejr over Fredericia, hvor de sikrede førstepladsen i grundspillet.

- Jeg har valgt at blive i GOG i tre år mere til 2024. Og det er jeg selvfølgelig super glad for. Jeg har en stor tro på GOG-projektet, siger Mathias Gidsel til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Jeg har gjort op med mig selv, at hvis jeg vil blive den bedste udgave af mig selv og den bedste håndboldspiller, så var GOG det rigtige for mig.

Der har dog været mange sten, der skulle vendes, før kontraktforlængelsen endegyldigt kunne falde på plads. Og der har været en del henvendelser fra andre klubber at tage stilling til.

- Der har været nok at se til. Og der har været en del overvejelser at gøre op med mig selv og mit bagland, siger Gidsel.

Hvor længe bliver han så?

22-årige Mathias Gidsel har leveret på et højt niveau gennem hele sæsonen for GOG, men det var især VM-slutrunden i Egypten i januar, der gjorde det unge stortalent til en eftertragtet herre i international håndbold.

Nu løber kontrakten så til 2024, men kan man være sikker på, at Mathias Gidsel også er i GOG om tre år?

- Nej, man kan ikke være sikker på noget i den her verden nu om dage. Men jeg er rigtig glad for en treårig kontrakt, der giver mig meget sikkerhed og kontinuitet i holdet, siger Mathias Gidsel og uddyber:

- Men jeg er så også sikker på - hvis det rigtige tilbud fra min drømmeklub skulle komme - at min direktør nok skal tage fat i mig, og så skal vi nok have en god dialog om det.

Også TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard er sikker på, at kontraktforlængelsen blot kommer til at medføre et endnu større salg for GOG.

- Det er det, der bliver casen her. Det er en klar indgang til, at han skal videre med sin professionelle tilværelse, men han vil samtidig gerne sikre, at klubben får penge, så de kan fortsætte talentarbejdet, siger Bent Nyegaard.

Glad direktør

Det var da også en lettet GOG-direktør, der søndag kunne præsentere forlængelsen.

- Jeg er meget glad og stolt over, at det er lykkedes at fastholde en så stor profil i klubben - og især når det er et talent, vi har udviklet. En af vores egne. Det betyder rigtig meget for holdet og klubben, siger Kasper Jørgensen til klubbens hjemmeside.

Mathias Gidsel kom til GOG og efterskolen i Oure i 2014, og siden har han som ungdomsspiller i GOG vundet DM-guld flere gange.

Gidsel mangler dog fortsat at vinde et dansk mesterskab som seniorspiller i klubben, men den mission er han og holdet i gang med at fuldføre i indeværende sæson.

GOG fører i hvert fald herrernes håndboldliga efter grundspillet, der sluttede søndag.