Håndbold

Kæmpe drama - Lemvig redder liga-livet i sidste sekund

Herrernes håndboldliga bød på drama til allersidste sekund i grundspillet, hvor TMS Ringsted endte med at rykke direkte ned i 1. division.

Både første- og sidsepladsen var i spil, da grundspillet i herrernes håndboldliga søndag skulle afgøres i 26. spillerunde.

GOG tog en pligtsejr i Fredericia og sikrede sig dermed førstepladsen, mens Aalborg Håndbold slog TTH Holstebro, hvilket betyder, at nordjyderne indtager andenpladsen og ligeledes tager to point med over i slutspillet.

I bunden af rækken var der langt større drama. Lemvig-Thyborøn var inden sidste runde to point foran TMS Ringsted på sidstepladsen, der giver en direkte nedrykningsbillet til 1. division.

TMS Ringsted skulle dermed vinde på udebane over Ribe-Esbjerg for at have en chance for at blive i håndboldligaen. Som sagt så gjort. Ringsted vandt 32-30, og så var bolden spillet over til Lemvig-Thyborøn, der mødte KIF Kolding på udebane.

Med få sekunder tilbage af kampen var Lemvig bagud 30-31, men i allersidste sekund lykkedes det Lemvig-Thyborøn at score og sikre det ene point. Dermed undgår de den direkte nedrykningsplads og skal i stedet spille nedrykningsspil.

Herunder får du overblikket over resultaterne i sidste runde af grundspillet, og hvad det betyder for grupperne i slut- og kvalifikationsspillet.

Resultater i sidste runde af grundspillet

 • Aalborg Håndbold 34-30 TTH Holstebro
 • Fredericia 26-30 GOG
 • KIF Kolding 31-31 Lemvig-Thyborøn
 • Mors-Thy 26-32 Skjern Håndbold
 • Ribe-Esbjerg 30-32 TMS Ringsted
 • Skanderborg 25-33 Bjerringbro-Silkeborg
 • SønderjyskE 27-33 Århus Håndbold

Slutspilspulje 1

 1. GOG - 2 point
 2. Bjerringbro-Silkeborg - 1 point
 3. SønderjyskE - 0 point
 4. KIF Kolding - 0 point

Slutspilspulje 2

 1. Aalborg Håndbold - 2 point
 2. TTH Holstebro - 1 point
 3. Skjern - 0 point
 4. Skanderborg - 0 point

Kvalifikationsspillet

 1. Ribe-Esbjerg - 2 point
 2. Fredericia - 2 point
 3. Mors-Thy - 1 point
 4. Århus Håndbold - 1 point
 5. Lemvig-Thyborøn - 0 point

Vigtigt at vide

Grundspillets otte bedste hold er blevet fordelt i to slutspilspuljer, hvor alle møder alle ude og hjemme. De to bedste i hver pulje går videre til semifinalerne.

Ender to eller flere hold á point i slutspilspuljen, er det holdets placering fra grundspillet, der afgør, hvem der slutter øverst.

Mens TMS Ringsted rykker direkte ned i 1. division, skal nummer 9 til 13 ud i et kvalifikationsspil - tidligere kaldet nedrykningsspillet. Her mødes de fem hold én gang efter et på forhånd fastlagt program. Der spilles altså ikke ude og hjemme.

Igen er det holdenes placering i grundspillet, der ved pointlighed afgør, hvem der slutter øverst. De fire bedste hold i kvalifikationsspillet får en ny sæson i ligaen.

Nummer fem skal ud i playoff – bedst af tre kampe - mod vinderen af et opgør mellem nummer to eller tre fra 1. division om en plads i ligaen i næste sæson.