Håndbold

Lemvig-profil kan spille sin kommende klub ud af ligaen

Med et enkelt point mod KIF Kolding kan Lemvig-Thyborøn sende konkurrenterne fra TMS Ringsted direkte ned i 1. division.

For Mark Nikolajsen og Lemvig-Thyborøn vil ét point i søndagens opgør mod Kolding betyde, at klubben undgår den direkte nedrykning fra ligaen til 1. division. Men samtidig vil selv samme point for Nikolajsen betyde, at han i næste sæson skal spille i næstbedste række.

Fra næste sæson skifter den 25-årige bagspiller nemlig til netop TMS Ringsted, hvor han har skrevet under på en toårig kontrakt.

Forestil dig, at du står i den situation. Ville du give dig 100 procent for din nuværende klubs overlevelse?

Spørger man Mark Nikolajsen selv, er han ikke i tvivl:

- Lige nu ligger min interesse fuldstændig i Lemvig. Det er først fra 1/7, jeg spiller i Ringsted. Så når jeg går på banen, er det 100 procent fokuseret på Lemvig og vores overlevelse.

- Selvfølgelig vil jeg gerne spille liga. Men jeg gider jo heller ikke rykke ned med Lemvig, og det er her, jeg er ansat. Så jeg gør alt for, at vi kan overleve i Lemvig, lyder meldingen fra bagspilleren, der trods alt godt kan mærke på omverdenen, at det ér en speciel situation, han står i.

- Der er mange andre, der gerne vil kommentere på det eller tror noget. Folk, der ikke kender mig så godt. Jeg vidste, da jeg skrev under med Ringsted, at det var præmissen.

- Jeg ved med mig selv, at det ikke har ændret noget for mig. Jeg har spillet, som jeg altid har gjort og fokuseret på det, vi selv kunne gøre noget ved, og personligt har jeg jo ikke kunnet gøre noget ved, hvordan Ringsted har gjort det, siger Nikolajsen til TV 2 SPORT.

Ingen spørgsmålstegn ved loyaliteten

Trods den lidt specielle situation, forsikrer Lemvigs cheftræner, Anders Thomsen, at han ingen betænkninger har ved at bruge Mark Nikolajsen, som i ligaens officielle statistikker står noteret for 63 ligamål og 36 assists.

- Vi havde den også oppe at vende, da vi skulle møde Ringsted. Jeg synes, at Mark både dengang og nu har været superprofessionel i sin tilgang til det. Han bruger al sin tid og energi på at gøre det bedst mulige stykke arbejde for Lemvig-Thyborøn Håndbold, så det er jeg ikke bekymret for.

- Mark er både vores anfører og et centralt omdrejningspunkt i vores spil. Han er en meget væsentlig for os. Så vi sætter selvfølgelig vores lid til, at Mark løser sin opgave, som han har gjort i alle de andre kampe, lyder det fra træneren forud for søndagens kampe.

Holdkammeraten Pelle Schilling supplerer:

- Der er jo heller ingen klubber, der vil have ham fremover, hvis han begynder at spille dårligt og skyde boldene væk med vilje. Så det gør han selvfølgelig ikke. Det er usportsligt, og det er han ikke som person eller som spiller. Han kommer til at give den fuld gas ligesom resten af os. Det er der ingen tvivl om.

Men selvom der ingen tvivl er om Mark Nikolajsens motivation for at gøre sit bedste for Lemvig, så har han ikke undgået et par kommentarer fra holdkammeraterne i Vestjylland.

- Der er selvfølgelig blevet joket med det, nu når vi har slået dem to gange, og vi har ligget og overhalet hinanden i tabellen. Men så længe han er afklaret med, at han skal spille 1. division i næste sæson, så er det fint, siger Schilling, der også kender Nikolajsen fra ungdomsårene i Esbjerg, med et glimt i øjet.

- Gør arbejdet færdigt, siger kommende holdkammerat

Selvom det formentlig ville øge mulighederne for overlevelse for TMS Ringsted, hvis deres kommende spiller præsterer under niveau søndag, så er det ikke noget TMS-direktør Henrik Dudek går og håber på:

- Har du ringet til ham og sagt, at han ikke behøver spille for godt på søndag?

- Nej, det tror jeg ikke, jeg har nogen indflydelse på, så det har jeg ikke gjort. Men vi krydser fingre, og så bliver det jo bare spændende. De har jo også andre spillere, som jeg gerne så slappe lidt af mod Kolding. Så jeg sidder bare spændt i Esbjerg og kigger på telefonen. Nok også mere end jeg kommer til at se vores egen kamp.

- Det er jo en spøjs situation. Men her i klubben er vi imponerede af Mark og af, hvordan han er gået ind her efter jul og gjort det så godt, som han har med det i rygsækken, at han skal over til os bagefter, siger direktøren, mens holdets anfører heller ikke ønsker at se sin kommende holdkammerat yde mindre end sit bedste for konkurrenten.

- Vi har jo heller ikke lyst til i TMS Ringsted at have en spiller, der ikke gør arbejdet færdigt. Så vi har da også en forventning om, at han spiller op til sit bedste - også selvom det kommer til at gå ud over os, siger Ringsteds Sebastian Thor.

Satser på en hurtig oprykning

Og skulle realiteten hedde 1. division efter sommerferien, vil det ikke være en katastrofe for Nikolajsen.

Da han i 2017 skiftede fra barndomsklubben Ribe-Esbjerg til Lemvig, var det også et skifte fra ligaen - hvor han dog havde en noget mindre rolle og primært spillede fløj - til 1. division. Dengang rykkede han i første forsøg tilbage i ligaen med Lemvig, og den bedrift regner han med at kunne gentage, hvis Ringsted ender som nedrykker i denne sæson.

- Jeg kommer også til at spille liga med Ringsted, selvom de skulle rykke ned. Det er bare et lille bump på vejen, og så rykker vi hurtigt op igen. Det er jeg sikker på, siger Nikolajsen, der heller ikke fortryder sit skifte.

- Og så er jeg sikker på, at det også er givende at prøve noget nyt og komme ind i et nyt træningsmiljø under Dalmose, som har nogle andre tanker og ser håndbold på en anden måde end det, jeg har været vant til. Så jeg tror også, at det kan være med til at udvikle mig på nogle parametre.

Nedrykningsduellen – og resten af kampene i sidste spillerunde af herrernes grundspil – kan følges direkte på TV 2 og TV 2 PLAY på søndag fra kl. 15.