Håndbold

Erik Veje stopper efter konkurs - gik rundt med ’voldsomt ubehagelig viden’

Århus-træner Erik Veje Rasmussen fulgte mavefornemmelsen og sagde selv nej til at blive en del af det nye Skanderborg Århus-hold.

En epoke i dansk håndbold sluttede, da kampen mellem SønderjyskE og Århus blev fløjtet af søndag sidst på eftermiddagen.

Men det var de færreste, der vidste, hvad der ventede på den anden side af Århus' sejr på 33-27. Den sidste sejr i den sidste kamp i klubbens historie.

Erik Veje Rasmussen vidste det godt. Den 61-årige tidligere danske landsholdsspiller blev for en måneds tid siden spurgt i fortrolighed, om han ville være med, når Århus Håndbold og Skanderborg Håndbold fusionerede og blev til Skanderborg Århus Håndbold fra den kommende sæson.

Men hans spillere vidste det ikke - og han kunne ikke dele det med dem. Han måtte ikke. Så han lod som ingenting og dirigerede sit unge hold på banen velvidende, at det ville blive den sidste gang, han skulle det.

Kunne intet gøre

Under 24 timer senere kom beskeden på et pressemøde mandag eftermiddag. Århus Håndbold har indgivet konkursbegæring og bliver tvangsnedrykket - og en hel spilletrup er blevet fritstillet og står nu reelt uden et arbejde.

- Det har været utroligt svært at vide det her uden at kunne fortælle spillerne det. Det synes jeg, har været voldsomt ubehageligt, faktisk, siger Erik Veje Rasmussen til TV 2 SPORT, efter nyheden om klubbens konkurs er kommet ud.

- Men omvendt er der jo ikke andet at gøre. Det er ikke til at holde ud for nogen, hvis det siver, og omvendt kan det ikke lade sig gøre at gemme informationerne for alle indtil sidste dag. Der er bare ikke nogen god måde at gøre det på, siger Erik Veje, der i snart 18 sæsoner har stået på sidelinjen med ansvaret og taktiktavlen.

Fra den ene dag til den anden er det nu slut.

Sagde nej til Skanderborg Århus

For Erik Veje Rasmussen skal ikke være en del af det nye Skanderborg Århus Håndbold. Han fulgte sin mavefornemmelse og sagde nej tak til at være med i det nye projekt.

- Nu har jeg arbejdet tæt sammen med de her herlige unge mennesker, og så har jeg bare svært ved at se mig selv køre videre på toget samtidig med, at nogen ender på perronen. Jeg har det rigtig godt med, at jeg nu lige siger stop en uge, et år, resten af livet, eller hvad det nu bliver. Det føles rigtigt, forklarer Erik Veje Rasmussen, der udmærket forstår, hvorfor Århus Håndbold har valgt at slå sig sammen med Skanderborg.

Selv om det er sørgeligt, at Århus lukker, er det 'enormt fornuftigt', mener træneren.

- Med den udvikling, vi har set, render de andre klubber jo lige så stille fra Århus økonomisk. Det kunne man godt blive ved med, men så ville det så også blive derefter, forklarer han.

Han er i gang med at male, mens vi taler - og kunne efter eget udsagn sagtens få 24 timer i døgnet til at gå med det. Samtidig holder Erik Veje Rasmussen både foredrag og har haft egen virksomhed ved siden af trænerjobbet.

- Jeg har den luksus, at jeg har mange ting, der interesserer mig, så det er slet ikke fordi, jeg ikke kan finde på noget at lave. Men jeg vil savne de her unge mennesker og at gå og træne med dem og øve med dem. Så på en eller anden måde skal det jo nok være en del af mit liv på et tidspunkt i fremtiden igen, forudser han.

I sin tid som Århus-træner har Erik Veje Rasmussen vundet DM-sølv i 2005 og DM-bronze i 2008, mens det er blevet til en enkelt titel i 2012, hvor Århus slog Skjern i pokalfinalen.