Håndbold

Officielt: Århus Håndbold konkurs - fusionerer med Skanderborg

Skanderborg Århus Håndbold ser dagens lys i den kommende sæson. Samtlige Århus-spillere er fritstillet øjeblikkeligt.

Dansk herrehåndbold er på vej ind i den afgørende slutspilsfase, men inden kampenes start udspiller der sig et drama uden for banerne.

Som TV 2 SPORT tidligere mandag erfarede, lukker Århus Håndbold. Klubben er begæret konkurs og åbner i stedet et nyt selskab, der fusionerer med naboklubben Skanderborg.

Det har klubberne netop meddelt på et fælles pressemøde.

- I stedet for at fortsætte konkurrencen på banen, om tilskuere og sponsorer har vi aftalt, at vi forenes med et mål om at etablere os i toppen af dansk håndbold inden for de næste tre år. Vi vil gerne spille med om medaljer, siger bestyrelsesformand Jørgen Noes.

Alle Århus-spillere fritstillet

Århus Håndbold lukker med øjeblikkelig virkning og bliver dermed ikke en del af nedrykningsspillet.

Skanderborg er en del af slutspillet som top-8-hold, og Århus bliver en del af dens licens fra den kommende sæson under navnet Skanderborg Århus Håndbold.

Alle spillere fra Århus Håndbold fritstilles og kan frit skifte til andre klubber. Den nye klub bliver trænet af den nuværende Skanderborg-træner Nick Rasmussen. Erik Veje Rasmussen, der har været Århus-træner i mange år, er ikke en del af projektet. Ifølge Jørgen Noes var det trænerens egen beslutning.

Der er tale om en 50/50-fusion mellem klubberne, og bestyrelsen kommer til at bestå af fire personer fra hver klub.

- I den nye ledelse er der en klippefast tro på, at det nye setup holder, og så har vi en forhåbning om, at den fantastiske opbakning fra sponsorer og fans fortsætter ind i det nye hold. Vi er realistiske om, at man lige skal bruge tid til at vænne sig til, at det er én enhed, men ikke desto mindre håber vi på at kunne være så tilpas attraktiv, at vi får den opbakning, vi håber på, siger Jørgen Noes.

Mere info om den nye klub

  • Navnet er Skanderborg Aarhus Håndbold.
  • Licensen til det fremtidige hold er Skanderborg Håndbolds. Det indebærer, at Århus Håndbold, ifølge DHF's love, samtidig trækkes fra HTH Ligaen ved grundspillets ophør. Hermed ophører Århus Håndbold.
  • Der etableres én samlet administration.
  • Holdet sammensættes således, at spillere fra Århus Håndbold forstærker det eksisterende hold i Skanderborg Håndbold.
  • Ny klubfarve er ren marineblå – udebane ren hvid.
  • Der spilles kampe på hver af de eksisterende hjemmebaner.
  • Alle frivillige fra begge klubber tilbydes at følge med.
  • Kilde: Skanderborg Århus Håndbold

Ringsted rykker fortsat ned

Det er under 24 timer siden, at Århus Håndbold vandt 33-27 ude over SønderjyskE i en dramatisk sidste spillerunde i herreligaens grundspil, hvor en Lemvig-scoring i de allersidste sekunder mod KIF Kolding sendte TMS Ringsted direkte ned i 1. division.

Men lukningen af Århus Håndbold kommer ikke til at redde TMS Ringsted fra en tur i 1. division.

Da grundspillet i herreligaen er færdigspillet, bliver det betragtet som en færdig turnering. Derfor står TMS Ringsteds nedrykning ved magt.

Det fremgår tydeligt af ligareglementet, hvor det bliver beskrevet, at turneringen er opdelt i faser - med grundspillet som fase 1.

- En fase er udelukket for ændringer som følge af deltageres insolvens, holdtrækning eller lignende, når sidste kamp er afsluttet, fremgår det af paragraf 31, stk. 5.

Med andre ord: Hvis Århus Håndbold havde trukket sit hold inden den sidste kamp i grundspillet, ville TMS Ringsted skulle have spillet kvalifikationsspil sammen med Lemvig-Thyborøn i stedet for at rykke direkte ud.

Samtidig var alle holdets ni sejre i sæsonens løb tilfaldet modstanderne. Det havde kun haft konsekvenser for Ribe-Esbjerg og Mors-Thy. Førstnævnte var røget ned på 11.-pladsen og havde kun fået ét point med i nedrykningsspillet, mens Mors-Thy var rykket op på 10.-pladsen og havde fået to point.

I stedet kommer Århus nu med i kvalifikationsspillet, men vil slutte sidst uden point og derefter rykke ud af ligaen. Nummer to og tre fra 1. division skal så spille playoffkampe om at rykke op i ligaen sammen med vinderen af 1. division.

Århus Håndbold har eksisterede siden 2001 og har et DM-sølv i 2005, DM-bronze i 2008 og en pokaltitel i 2012 som klubbens bedste resultater. Klubbens nuværende ligalicens rykker ned nu ned i 2. division og ryger tilbage til moderklubben VRI, Risskov.