Håndbold

Landsholdsspiller fik hjerteproblemer før kamp

Den danske Flensburg-Handewitt-stregspiller Simon Hald føler sig i bedring efter urytmisk hjerterytme.

En ganske almindelig weekend med søndagskamp i Bundesligaen udviklede sig ubehageligt for Simon Hald.

Landsholdsspilleren, der i januar blev verdensmester med Danmark, rejste lørdag med Flensburg-Handewitt til Magdeburg, men allerede under en træning inden busturen følte han, at han ikke var på toppen.

- Jeg blev lidt hurtigere presset, end jeg normalt gør, hvor pulsen hurtigt kom op. Men jeg klarede træningen, og jeg tænkte, at det var, fordi jeg var træt, siger Simon Hald til TV 2 SPORT.

På busturen kunne han godt mærke, at han ikke var på toppen, men vågnede på hotellet i Magdeburg søndag morgen og havde det fint.

Selvom det ændrede sig efter morgenmaden, kørte han med holdet ud til arenaen. Her blev han og holdet enige om at konsultere Magdeburgs holdlæge.

- De kiggede lidt på mig og målte med en maskine, der viste, at min hjerterytme var lidt urytmisk, og at det hamrede lidt for hurtigt. Jeg blev sendt videre ind på sygehuset til efterfølgende tjek, men der var kommet ro på, og det så fint ud, siger han.

Mens holdkammeraterne spillede sig til en vigtig sejr over Magdeburg, fik Simon Hald lavet en række tests og kunne rejse med holdet tilbage til Flensburg.

Hjertet ser stærkt ud

Tirsdag var han igennem opfølgende tests og en ultralydsscanning og skal i 24 timer gå rundt med en EKG-maskine, som måler, om der er noget, lægerne ikke har opdaget.

Siden søndag har han imidlertid ikke følt sig utilpas og håber, han kan være tilbage på banen med det samme trods forskrækkelsen.

- De har ikke fundet noget, og hjertet så fint og stærkt ud, siger Simon Hald.

- Jeg var klar oven i hovedet, men da maskinen begyndte at slå ud, og lægen sagde, det så urytmisk ud, nåede man lige hurtigt at tænke en masse ting. Men jeg forholdt mig i ro, da jeg godt kunne mærke, at det ikke var så slemt.

Flensburg-Handewitt skulle onsdag have spillet ottendedelsfinale i Champions League mod Zagreb, men kampen og returopgøret er blevet aflyst og Flensburg kåret som vinder på grund af coronaproblemer for Zagreb.