Håndbold

Ordene i Myrhols dagbog gjorde det klart, at han måtte stoppe

Bjarte Myrhol fortæller, at det var en følelsesladet omgang, da han meddelte sit karrierestop til sine holdkammerater.

En dagbog viste sig at være det, der skulle til, før Skjern-spilleren Bjarte Myrhol kunne træffe en afgørende beslutning om håndboldkarrieren.

- Da jeg fik det ned på skrift, blev det visuelt tydeligt, at det, jeg havde gang i, ikke er sundt.

Beslutningen er tirsdag mundet ud i, at 38-årige Bjarte Myrhol har meddelt sit karrierestop til sommer, selvom han har ét år tilbage af sin kontrakt med den danske storklub.

Nordmanden har de seneste år kæmpet med både skader og sygdom. I sommeren sidste år fik Skjern-spilleren problemer med sin ene skulder, hvilket kostede ham en operation og flere måneders pause med smerter og genoptræning.

En hård periode, der fik ham til at nedfælde sine tanker på papir.

- Jeg skrev dagbog i et stykke tid, som handlede om livsglæde, søvn, smerte, medikamenter og det hele. Det var nærmest det, der var tungen på vægtskålen. Det viste, at det var ikke sundt for min krop, siger Bjarte Myrhol, der fortsat kæmper med smerter i skulderen.

- Det er ret væsentligt at have en god skulder, når man spiller håndbold. Det er svært at have det sjovt på håndboldbanen, når hvert et skud gør ondt.

Mange følelser forbundet med karrierestop

Nordmanden har spillet i Skjern siden 2015, hvor han både har oplevet op- og nedture. Og derfor var det heller ikke nemt, da han fortalte holdkammeraterne, at han var nået frem til beslutningen om at stoppe karrieren et år før tid.

- Jeg havde fortalt det til min familie, til trænerteamet og Carsten Thygesen først, men da jeg fortalte det til holdkammeraterne, blev det tydeligt. Det gik op for mig, at nu sker det virkelig.

- Der kom masser af følelser frem i mig, og det er jo det, der er så godt ved at være et hold. Der er masser af støtte og omsorg. Det var virkelig en god oplevelse at få lov til at sætte sig med holdet i sådan en situation, siger Bjarte Myrhol.

I Skjern Håndbold var Bjarte Myrhol med til at vinde DM-guld i 2018, mens det blev til sølv i 2017 og 2019.

Nu håber han, at han kan være med til at sikre endnu en medalje til Skjern, ligesom han også stadig er i spil til det forestående OL i Tokyo.

Men uanset hvordan det kommer til at gå resten af sæsonen, føler han sig klar til det, der venter uden for håndboldbanen.

- Jeg har masser af muligheder i livet, som jeg ikke har prøvet af endnu. Jeg glæder mig vildt meget til at se frem mod mange forskellige ting.

- Jeg forsøger at holde mine tanker på det positive. Det har jeg gjort hele livet, og det vil jeg også gøre i den her situation.