Håndbold

Eksperter uenige om guldfavorit – men enige om semifinalerne

Det tyder på væsentlig mere spænding om DM-guldet end om årets semifinalister. Det mener både Bent Nyegaard og Klavs Bruun Jørgensen.

Hvem er favorit til at DM-guldet lige nu?

Aalborg, hvis du spørger Bent Nyegaard.

- Det er et forbandet godt håndboldhold og et vanvittigt mentalt stærkt mandskab. De har været hårdt presset af især de europæiske kampe, men de har en hjemmekamp mod Porto i Champions League, og skulle de gå videre venter Flensburg-Handewitt, der topper Bundesligaen og er en hård modstander.

- Hvis de ryger ud, kan de fokusere mere på ligaen, og det betyder, at det bliver en lille smule mere menneskeligt for Aalborg. På et tidspunkt får de også René Antonsen tilbage, og Andreas Holst er så småt ved at få spilleminutter og kan bruges i det tætte program. Når jeg lægger det sammen, tror jeg, at Aalborg topper Bjerringbro-Silkeborg, siger Bent Nyegaard.

Hvis du spørger Klavs Bruun Jørgensen, peger han på Bjerringbro-Silkeborg.

- De er så godt kørende. De massakrerer altså deres modstandere i øjeblikket. Jeg tror ikke, de mister det momentum. Så skulle det være sket i dag (søndag, red.). Så jeg tror, de snupper guldet.

Således ser slutspilsgrupperne ud i denne sæson:

Slutspilspulje 1

  1. GOG - 2 point
  2. Bjerringbro-Silkeborg - 1 point
  3. SønderjyskE - 0 point
  4. KIF Kolding - 0 point

Slutspilspulje 2

  1. Aalborg Håndbold - 2 point
  2. TTH Holstebro - 1 point
  3. Skjern - 0 point
  4. Skanderborg - 0 point

Enighed om semifinalister

Mens Klavs Bruun Jørgensen altså ser BSH gå hele vejen, spår han samtidig, at semifinalen bliver endestationen for GOG, der ellers topper slutspilsgruppen på forhånd.

- Jeg tror ikke, GOG får guld eller sølv. Jeg tror, de er blevet for smalle i forhold til Aalborg og BSH. Jeg tror, det bliver en kamp mellem GOG og Holstebro om tredjepladsen.

I samme ombæring slår håndboldeksperten fast, at han ikke anser hverken SønderjyskE eller KIF Kolding som trusler i kampen om semifinalepladserne.

Det gør Bent Nyegaard heller ikke, når han kigger på Skjern og Skanderborg i gruppe 2, som henholdsvis Aalborg og TTH Holstebro topper på forhånd.

- Jeg tror ikke, Skanderborg eller Skjern har kvaliteten til for alvor at true TTH Holstebro og Aalborg. Jeg anser Aalborg som klar favorit i gruppen. TTH har gang i en meget flot sæson, og der er Skjern og Skanderborg simpelthen for ustabile, siger Nyegaard.

Skjern-træner er optimistisk

Selvom chancerne på forhånd ser spinkle ud, tror Skjern-lejren på avancement til semifinalen.

- Jeg synes, det er en åben pulje. Vi har vist, at vi på dagen kan slå dem alle.

Skjern endte sjettepladsen i grundspillet, men sluttede godt af med to sejre i træk for første gang siden vinterpausen.

- Jeg er ret optimistisk, og når vi rammer vores topniveau, kan vi være med mod de bedste, siger cheftræner Claus Hansen.