Håndbold

Jesper Jensen og Polman taler ud om stor diskussion

Estavana Polman kom først på banen med fire minutter tilbage af kampen mod København Håndbold i sidste runde. Og det var hun langt fra tilfreds med.

Team Esbjerg-profilen Estavana Polman gjorde comeback efter 237 dage på sidelinjen med en korsbåndsskade, da hun 24. marts fik godt et kvarters spilletid mod Silkeborg-Voel.

Jeg får sgu næsten mere skældud af hende, end jeg gør af min kone derhjemme

Jesper Jensen om Estavana Polman

Ugen efter skulle esbjergenserne møde København Håndbold. Polman sad på bænken, og med fire minutter tilbage af opgøret blev hun sat på banen for første gang i kampen.

En indskiftning, der ifølge Polman kom alt for sent, hvorfor hun tydeligt frustreret tog diskussionen op med Team Esbjergs træner Jesper Jensen.

Estavana Polman var sur på sin cheftræner, da han skiftede hende ind med fire minutter tilbage af den anden slutspilskamp. Video: Bo Bentsen

- Jeg syntes, det lidt var en joke. Så lad mig sidde på bænken eller kom til mig og spørg, om jeg gerne vil. Mit ego er nogle gange stort, og så reagerer man sådan, forklarede Estavana Polman til TV 2 SPORT inden onsdagens kamp mod Herning-Ikast.

- Det var ikke godt, men jeg ville bare spille. Han (Jesper Jensen, red.) mente ikke, jeg var klar endnu, så vi havde en diskussion. Men det er det sjove ved os. Vi kan råbe og skrige ad hinanden, og bagefter er det godt igen.

De store spillere vil gerne spille

Esbjerg-træner Jesper Jensen, der var den anden part i diskussionen, forklarer den sene indskiftning med, at det er Esbjerg-stabens opgave at beskytte Polman i den første tid efter skaden.

Men samtidig pointerer han, at han har stor respekt for den vilje, Polman viser for at ville spille.

- Det var et udtryk for, at Estavana rigtig gerne vil spille og har det drive, der skal til for at være en verdensklassespiller. Det kommer nogle gange til udtryk, og jeg får sgu næsten mere skældud af hende, end jeg gør af min kone derhjemme, så der er pres på.

- Det er en del af gamet. Vi havde haft en lang snak om, hvordan vi skulle få Estavana tilbage. Gerne så hurtigt som muligt, men også uden at kompromittere hendes karriere og tid. Hun har drømmen om komme tilbage til semifinaler, finaler og et OL også. Det har vi kæmpe respekt for, men det er også vores opgave at beskytte hende. Med det, hun havde vist på det tidspunkt, var min og vores vurdering, at det var der, vi var, siger Jesper Jensen til TV 2 SPORT.

Jeg opførte mig en smule dårligt og undskyldte til ham. Det gjorde jeg. Efter fem dage. Men jeg gjorde det

Estavana Polman

- Det viser, hvor meget alle parter vil det

Selvom bølgerne gik højt i kampens hede, er det ikke noget, de to Esbjerg-folk hænger sig i mere.

Tværtimod ser Jesper Jensen diskussioner som disse som et tegn på, at alle vil gå langt for at vinde.

- Når man står i situationen, er man altid træt af det og ærgerlig over det og kan også få lidt ondt i maven over det, men jeg er jo glad for, vi har de her ture en gang imellem, for det viser bare, hvor meget alle parter gerne vil det, siger Jesper Jensen.

Polman er også kommet sig over skuffelsen, og hun har tilmed undskyldt sin ageren over for Jesper Jensen. En undskyldning, der dog først kom nogle dage senere.

- Jeg var uenig i nogle ting. Jeg vil bare spille. Jeg opførte mig en smule dårligt og undskyldte til ham. Det gjorde jeg. Efter fem dage. Men jeg gjorde det, siger hun.

Esbjerg tabte onsdagens kamp mod Herning-Ikast med 30-27.