Kunne ikke spille videre, efter hun så holdkammeratens grimme skade

Christina Wildbork var dybt berørt af skaden til Emilie Theil.

Det er aldrig sjovt at se andre lide, men når man mere end mange andre kan sætte sig ind i smerten, gør det ekstra ondt.

Onsdag aften fik København Håndbold-spilleren Emilie Theil et vrid i knæet, og smerten var ikke til at tage fejl af. Den 21-årige playmaker har tidligere i sin korte karriere haft en korsbåndsskade i samme knæ.

Det er forfærdeligt og tragisk

Claus Mogensen, København-træner

En korsbåndsskade har holdkammeraten Christina Wildbork også kæmpet med og gjorde først comeback i starten af 2021. På tv-billederne kunne man se hende tage hænderne op foran øjnene.

Wildbork kunne være en direkte erstatning for den skadede holdkammerat, men det var hun ikke i stand til, fortæller København-træner Claus Mogensen til TV 2 SPORT.

- Hun er selv kommet tilbage fra en skade, og det berørte hende rigtig meget. Hun skulle ikke på banen andet end til straffekast. Men det er hun ovre til næste kamp, og så får hun en rolle der, siger han til TV 2 SPORT.

København-spillerne kom sig over chokket og vandt slutspilskampen mod Silkeborg-Voel med 29-26.

Dystre udsigter

Selvom slutspillet er i gang for fuld udblæsning, er det dog Theils tilstand, der fylder.

- Det er forfærdeligt og tragisk. Den bevægelse har man set mange gange, og man har sjældent set, at der kommer noget godt ud af det, så det er jeg rigtig ked af, siger Claus Mogensen.

- Hun har det ikke godt i det knæ og har været skadet i det før, så udsigterne er lidt dystre, synes jeg.

- Hun er meget ked af det. Da vi kommer ud, siger hun, at hun ved, hvad hun skal igennem, for hun har været igennem det en gang før. Det er pissesynd. Det er bare en lorteskade, og der er alt for mange af dem.

Svært at nå semifinalerne

Sejren var Københavns første i slutspillet, hvor holdet mindst skal have fem point i de sidste tre kampe for at bevare et spinkelt håb om at nå DM-semifinalerne.

- Chancerne er små, må vi erkende. Vi skal også have hjælp, hvis det skal lade sig gøre. Vi må kigge frem og forsøge at være så klar som muligt til næste kamp. Det er Esbjerg, og det bliver utroligt svært, men vi forsøger. Kan vi vinde tre kampe, er der måske en chance, siger København-træneren.

Netop Esbjerg kunne senere onsdag aften have sikret sig en plads i semifinalerne med en sejr over Herning-Ikast, men det endte med et nederlag.

Derfor er Herning-Ikast nu bare ét point fra at sikre videre avancement, mens to point er nok for Team Esbjerg.