Håndbold

Officielt: Skjern henter Myrhol-erstatning i kroatisk storklub

Den bosniske landsholdsspiller Senjamin Buric skal erstatte Bjarte Myrhol på stregen i Skjern.

Det bliver Buric i stedet for Bjarte på stregen hos Skjern i næste sæson.

Da 38-årige Bjarte Myrhol på et pressemøde i tirsdags annoncerede, at han føler sig nødtvunget til at stoppe karrieren efter OL i Tokyo på grund af smerter i en slidt krop, kunne sportschef Thomas Klitgaard samtidig fortælle, at vestjyderne var langt i forhandlingerne med en afløser for klubikonet.

Skjern ville ikke sætte navn på den kommende spiller, men det er der kommet nu. Det bliver den bosniske landsholdsstreg Senjamin Buric, som i denne sæson spiller for kroatiske RK Zagreb. Skjern bekræfter dermed den nyhed, som TV 2 SPORT tidligere kunne erfare.

30-årige Buric, der er tvillingebror til Flensburg-Handewitt-keeperen Benjamin Buric, har scoret 32 mål i Champions League i denne sæson - heriblandt seks mål mod Aalborgs danske mestre, da nordjyderne tævede Zagreb med 38-29 på hjemmebane i februar.

- Skjern Håndbold er en stor klub i Europa, der har præsteret flot på den internationale scene gennem de sidste mange år. Jeg har store forventninger til skiftet, og det håber jeg også, at fansene har til mig. Jeg skifter til Skjern for at vinde titler, siger han til Skjerns hjemmeside.

Lyn-analyse

Buric er en stor fyr på næsten to meter og en helt anden type end Bjarte Myrhol, der er mere bevægelig, mens Buric primært er en screeningsstreg. Han er en fin spiller, men han er langt fra at have det topniveau, som Bjarte Myrhol har haft, når han har været bedst. Så at Skjern har valgt ham, afspejler også, at det er svært på dette tidspunkt af sæsonen at gå ud på markedet og finde ledige spillere på samme hylde, som Myrhol er på. 

Har spillet i Nantes og Gorenje

RK Zagreb tabte samtlige klubbens 14 kampe i gruppespillet i denne sæsons Champions League, hvor alle hold - på grund af coronapandamien og flere aflyste kampe - dog endte med at få lov at gå videre til 1/8-finalerne.

Derfor skulle RK Zagreb møde Flensburg-Handewitt i 1/8-finalerne - men det opgør endte også med at blive aflyst på grund af coronasmitte på Zagreb-holdet, og tyskerne blev derfor uden kamp sendt videre til kvartfinalerne, hvor Aalborg nu venter.

Senjamin Buric har - udover RK Zagreb - blandt andet også spillet i franske Nantes ad flere omgange og for slovenske Gorenje.

Udover Bjarte Myrhol mister Skjern til sommer også stregspilleren Jonas Tidemann, der er på vej til portugisiske Sporting.

Til gengæld meddelte vestjyderne allerede i begyndelsen af sæsonen, at Emil Bergholt vender tilbage til Skjern efter i alt fire sæsoner i henholdsvis TM Tønder og Mors-Thy.

Skjern sluttede som nummer seks i grundspillet i HTH Herreligaen og åbner lørdag slutspillet med en hjemmekamp mod ærkerivalerne fra TTH Holstebro. Kampen bliver spillet klokken 16.10 og kan ses direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.