Håndbold

Storklub langer ud efter norske mestre inden CL-brag

Russiske Rostov-Don er langt fra tilfredse med kravene fra deres modstander i Champions Leagues kvartfinaler.

Der er lagt op til et europæisk topbrag, når de norske mestre fra Vipers Kristianstad i den kommende weekend skal møde russiske Rostov-Don i to kvartfinaler i Champions League.

Men allerede inden første kamp lørdag er det begyndt at buldre uden for banen, hvor russerne raser mod deres norske modstandere.

Årsagen er, at Rostov-Don har indvilliget i at være vært for begge kvartfinaler, da Norges indrejse- og karantænerestriktioner umuliggør internationale opgør i fjeldlandet. Således skal de to kvartfinaler spilles med 24 timers mellemrum på russernes hjemmebane ’Sportspaladset’ lørdag og søndag.

Dog er Rostov-Don langt fra tilfredse med klubbens norske gæster, som de mener har fremstillet uretfærdige krav, der er ’langt fra virkeligheden’ til weekendens første opgør, der på papiret er nordmændenes hjemmekamp.

Senest har Vipers bedt om at overtage marketingrettighederne til kampen samt fremsat et ønske om at spille uden tilskuere. Men det kommer ikke på tale, skriver russerne i et officielt svar til nordmændene.

- Muligheden for at fans kan nyde to interessante kampe om en plads i Final 4 er den vigtigste og mest afgørende faktor for, at Rostov-Don accepterede at være vært for begge kampe. Vores klub overvejer ikke noget andet scenarie og vil gøre alt for at opfylde sit løfte til fansene, lyder det fra den russiske mesterklub med henvisning til, at Vipers ikke har skullet betale noget for organiseringen af de to kampe, hvorfor rådet til weekendens modstander er klart:

- Vi foreslår, at Vipers stopper strømmen af ​​idéer og anmodninger og i stedet fokuserer på at forberede sig til kampene, der vil være spændende for fans og spillere.

📝 Official response to Vipers Kristiansand statements During the negotiation about holding two EHF Champions League...

Posted by Handball Club Rostov-Don on Wednesday, April 7, 2021

’Mere gunstigt’ for Vipers uden tilskuere

Corona-reglerne i Rusland gør det muligt for Rostov-Don at fylde tribunerne med 3500 tilskuere, der kan synge russiske slagsange og lægge pres på dommerne i de to kvartfinaler. Et scenarie, som Vipers helst vil undgå i deres "hjemmekamp".

- Vi har forsøgt at få det til at ske, men det ser ikke ud til at blive sådan. Det havde sandsynligvis været mest gunstigt for os uden publikum i vores ”hjemmekamp”, siger Vipers-træner Ole Gustav Gjerkstad ifølge VG til NTB.

- Får vi en lige dommerpræstation i Rusland, har jeg et håb om, at vi kan kvalificere os (til Final 4, red.). Vi tabte med ét mål sidst, vi mødte Rostov-Don. Dengang lavede vi mange fejl, så vi vil overraske, lyder det fra den norske træner, hvis hold også har undersøgt mulighederne for at flytte den første af de to kvartfinaler til eksempelvis Danmark.

Norske profiler gør comeback

Overraskende bliver det måske for russerne, at et par meget velkendte navne vil være tilbage på banen for nordmændene i weekenden. Både Nora Mørk og Heidi Løke meldes nemlig klar til de to kvartfinaler.

Førstnævnte er tilbage efter en knæskade, som hun pådrog sig mod netop Rostov-Don for to måneder siden, mens Heidi Løke kan se frem til igen at spille kamp efter 114 dage væk fra håndboldbanen som følge af nerveproblemer og smerter i næsen, der har været brækket utallige gange.

Dog er det kun blevet til tre håndboldtræninger for den 38-årige stregspiller inden weekendens opgør, som bliver de første for Løke i Champions League siden september.

Den samlede vinder af de to kampe mellem Vipers Kristiansand og Rostov-Don går videre til Champions Leagues Final 4, som efter planen skal afgøres i Budapest i weekenden den 29. og 30. maj.