Håndbold

Bryder ud i vild jubel – Nordsjælland er tilbage i ligaen

Nordsjælland Håndbold er klar til ligahåndbold fra næste sæson efter en sejr på 34-33 over Skive.

Efter en enkelt sæson i 1. division vender Nordsjællands håndboldherrer tilbage til landets bedste håndboldrække.

Det stod klart efter fredagens sejr på 34-33 over rækkens nummer to, Skive, som med kun én kamp tilbage af sæsonen ikke længere har mulighed for at hente Nordsjælland i kampen om den direkte oprykning.

Udeholdet fra Nordsjælland skulle blot bruge et enkelt point i fredagens kamp for at sikre oprykningen, og det klarede de sikkert.

Og så brød jublen ellers løs.

- Jeg må bare sige, at jeg er glad og vanvittig stolt af den præstation, vi har leveret. Det er så svært. Jeg er så glad, og jeg er meget, meget lettet. Det har drengene fortjent. De har kæmpet i et helt år, siger Nordsjælland-cheftræner, Simon Dahl.

Og hos Nordsjælland-spilleren Nicolas Lundbye Kristiansen var glæden over oprykningen heller ikke til at tage fejl af.

- Det er sindssygt fedt og lige, hvad vi havde håbet på. Vi har kæmpet hårdt, og det er dejligt endeligt at få det afgjort og så endda mod nummer to i rækken.

- Efter kampen blev vi alle sammen revet med, fordi vi alle har kæmpet for et fælles mål. Det er noget helt særligt. Sport kan noget, siger Lundbye.

Nordsjælland har nu 45 point, mens Skive på andenpladsen har 40 point med fem point ned til Ajax København med 35 point.

Rykkede ud efter sæsonafbrydelse

Nordsjælland Håndbold rykkede i 2020 ud af landets bedste række, da man som følge af coronasituationen valgte at afbryde ligaen før tid.

På daværende tidspunkt var Nordsjælland at finde på sidstepladsen i ligaen, og det blev derfor besluttet, at de måtte rykke ud og ned i 1. division.

I år har de dog igen vist, at de har niveau til mere, og fra næste sæson er de altså atter at finde i landets bedste række. Og her vil de kæmpe endnu hårdere end sidst for at blive i ligaen.

- Vi kommer op for at angribe. Vi skal knokle som vanvittige, som vi gjorde sidste år og i år, og vi skal bare arbejde hårdt og gøre alt, hvad der står i vores magt for at etablere os nu, siger Simon Dahl, der følges op af Nicolas Lundbye.

- Sidste år var vi et nyt hold, der lige skulle spilles sammen. Men nu er holdet meget bedre tømret sammen, så det bliver helt sikkert en bedre oplevelse, og folk kender hinanden lidt bedre. Jeg har gode forhåbninger, og jeg føler, at der er god stemning, siger Lundbye.