Håndbold

Landstræneren forklarer udskiftning af Reinhardt

Jesper Jensen har skiftet København Håndbolds Amalie Milling ind i landsholdstruppen i stedet for Althea Reinhardt, der har problemer med ryggen.

Althea Reinhardt kommer ikke i spil for Jesper Jensens landshold i denne omgang.

Fredag meddelte Dansk Håndboldforbund, at Amalie Milling fra København håndbold er blevet skiftet ind i truppen, der i den kommende uge skal møde Spanien i to testkampe, i stedet for Odense-keeperen.

Forklaringen er en øm ryg, der har plaget den 24-årige Reinhardt i flere uger, fortæller landstræner Jesper Jensen til TV 2 SPORT.

- Althea er stadig i en eller anden form for genoptræning med ryggen. Så vores fysiske stab blevet enige med Odense om, at det er bedst for Althea, at hun fortsætter sin genoptræning i Odense, siger landstræneren.

Faldt over bande

Skaden opstod 10. februar, da Odense mødte Herning-Ikast i en af de sidste grundspilskampe.

Målmanden løb tilbage mod sit mål for at forhindre et skud fra Herning-Ikasts egen banehalvdel. Godt nok reddede hun bolden, men hun var i så stor fart, at hun var nødt til at fortsætte sit løb forbi målet og faldt over en bandereklame bag baglinjen og landede på et hårdt betongulv.

Althea Reinhardt kæmper med en rygskade. Video: TV 2 SPORT

Det er efterveerne fra det fald, hun stadig døjer med, lyder det, og derfor er vurderingen, at ryggen har bedst af ro.

- Vi kunne sikkert godt have presset hende igennem, men det var der ikke kommet noget godt ud af. Vores primære mål ligger selvfølgelig i december, og derfor prøver vi i samarbejde med Odense at finde en god retning, så Althea kan holde i mange år.

- Jeg tror da, Althea allerhelst vil være helt frisk og så bare spille derudaf. Hun er træt af ikke at kunne bidrage mere i Odense lige nu, og det er jo også det, der er forhåbningen, når landsholdsugerne er slut, lyder det fra Jesper Jensen.

Efter et par kampe, hvor ryggen har holdt Reinhardt ude, var hun tilbage i målet for Odense, da de torsdag tabte mod Viborg Landsholdskeeperen bidrog undervejs med fire redninger.

Landstræneren forsikrer dog, at udskiftningen i landsholdstruppen var aftalt allerede inden torsdagens opgør, og at der altså ikke er sket noget i den kamp, der skulle have forværret det bone bruise, som turen over bandereklamen i Ikast forårsagede.

To nye indkaldt

Som erstatning for Althea Reinhardt har Jesper Jensen indkaldt det 21-årige keepertalent Amalie Milling fra København Håndbold. Udover hende er også Sandra Toft og Anna Kristensen en del af truppen til den forestående samling.

- Hun var også med sidste gang, hvor hun gjorde det fint. Så hun er jo en af de unge, der presser på.

- Lige nu kan man sige, at der er tre, der er foran de andre. Det er jo Sandra, Althea og Anna. Og så ligger der en gruppe keepere derunder, hvor Milling er en af dem, vi tester af sammen med Michael Bruun (landsholdets målmandstræner, red.).

Derudover er Simone Petersen fra Herning-Ikast blevet indkaldt som forstærkning til landsholdets træninger i de første tre dage. Men hun er også en form for skadesforsikring, forklarer landstræneren.

- Vi har et par småting, vi lige skal holde øje med og et par spillere, som har lidt småskader. Simone var med sidste gang, og vi synes, hun gjorde det fint, og derfor vil hun ret hurtigt kunne gå ind i de ting, vi arbejder videre med.

- Det kan godt være, hun kommer til at være med i mere end de tre dage. Men til at starte med er det de tre dage, hun er med.

Jesper Jensens landshold samles fra på mandag i ti dage, hvor der blandt andet venter to opgør mod Spanien. Her vil cheftræneren arbejde videre med de ting, der blev sat i gang ved seneste samling, hvor det blev til to snævre nederlag mod Frankrig.

De to kampe mod Spanien spilles torsdag og lørdag i den kommende uge og bliver sendt på hhv. TV 2 SPORT og TV 2.