Håndbold

KIF-koryfæer hylder afdød holdleder: - Et enormt stort tab

Den tidligere holdleder og videomand i KIF Kolding, Erik Skov, blev hyldet inden kampen mod GOG, efter han gik bort i denne uge.

Han bliver kaldt den mest vindende holdleder i dansk håndbold.

Den tidligere holdleder, formand og videomand i KIF Kolding, Erik Skov, har efterladt sig et imponerende eftermæle i klubben, efter han gik bort i denne uge. Erik Skov blev 86 år.

Inden slutspilskampen mod GOG blev der holdt et minuts stilhed i Kolding, så Erik Skov kunne blive mindet. Ifølge den tidligere KIF-direktør Jens Boesen var Erik Skov en person, der ”ikke kan undervurderes.”

- Han var den konstante faktor i mange år, da han altid var der og altid havde godt humør. Vi har haft forskellige trænere og spillere, men hans betydning ved at skabe sammenhold og bidrage med humor var afgørende for den udvikling, klubben har været igennem, siger Jens Boesen til TV 2 SPORT.

- Han havde en god aura omkring sig, og han var aldrig sur eller ked af det. Han blev holdleder og var samlingspunktet, uanset hvor mange forskellige nationaliteter, der var på holdet.

Jeg håber, du har det godt, hvor du er nu. Vi ses, Erik

Kasper Søndergaard, tidligere KIF-spiller

Erik Skov har enten som videomand eller holdleder været på sidelinjen ved alle KIF’s 19 DM-finaler med 14 danske mesterskaber til følge. Fra det første mesterskab i 1987 til det seneste i 2015.

Og ligeledes ved alle 12 pokalfinaler, som har givet otte pokaltitler. Fra den første i 1989 til den seneste i 2014. Erik Skov er dermed – uden sammenligning – den mest forgyldte holdleder i dansk klubhåndbold, skriver KIF Kolding på sin hjemmeside.

Derfor står tidligere klubkoryfæer også i kø for at hylde og ære Erik Skov. Videoen kan du se over artiklen.

Bo Spellerberg: - Kære Erik Skov. Du har altid samlingspunktet og var en gennemgående faktor i alle mine år i Kolding. Det var lige fra sommerfesterne hjemme hos dig og Lis – eller om ud hjalp dame- eller herrespillere med noget praktisk. Jeg håber, at du er et godt sted og er blevet forenet med Lis, så du kan se ned på os, og vi kan kigge op til dig. Tusind tak for alt.

Lars Christiansen: - Han var en gentleman og ualmindelig sympatisk. Han så altid alle andre og havde stor respekt for holdet. Det er et enormt stort tab for håndbolden og for Kolding. Han vil blive savnet – jeg vil savne ham.

Claus Flensborg: - Der er ingen over eller ved siden af Erik Skov. Han samlede kærester og koner rundt omkring holdet og gjorde, at vi havde en fantastisk holdfølelse, der skabte medaljer til KIF. Hvil i fred, Erik. Du har betydet rigtig meget for rigtig mange mennesker.

Lars Frederiksen: - Siden jeg var en helt lille dreng, og min far var træner, til jeg selv til aktiv, til jeg blev træner for KIF Vejens damer og de sidste par år som træner for KIF har vi altid haft en fremragende snak om alting. Det glemmer jeg aldrig. Du var helt særlig for mig.

Boris Schnuchel: - Han var en sublim holdleder, der tog sig virkelig godt af sine spillere. Jeg har haft et rigtig godt forhold til ham både på og uden for banen. Hvil i fred.

Kasper Søndergaard: - Til opstartsfesten inden hver sæson holdt vi altid fest omme i dig og din kones have, og det var altid nogle gode fester. Jeg håber, du har det godt, hvor du er nu. Vi ses, Erik.

De seneste år havde Erik Skov ikke nogen officielle funktioner i klubben, men indtil for seks uger siden kom han stadig i hallen hver onsdag og kom ind på kontoret med en dagmartærte, drak kaffe og hyggede sig med de ansatte og spillerne, skriver Kolding på sin hjemmeside.