Håndbold

Mød landsholdets nye trio – hvem er de, og hvad kan de?

Der er flere nye navne i Danmarks trup til den kommende landsholdssamling. Men hvem søren er Mads Hoxer, Aaron Mensing og Jacob Lassen egentlig?

Der var nye navne, der sprang i øjnene, da landstræner Nikolaj Jacobsen mandag formiddag offentliggjorde sin trup til de kommende EM-kvalifikationskampe mod Finland og Schweiz.

For mens stjerner som Mikkel Hansen og Niklas Landin glimrede ved deres fravær, så var der helt nye navne i form af Mads Hoxer Hangaard, Aaron Mensing og Jacob Lassen i truppen.

Men hvor kom de lige fra? Og hvem er de i det hele taget? Det kan du blive lidt klogere på her i artiklen.

- Det er nogle spændende fyre at få med. De er ikke i nærheden af en fast plads på landsholdet lige nu, men det siger noget om, at dansk herrehåndbold er et godt sted. Hvis man er landstræner, så kan man glæde sig over, at talentmassen bare er enorm, siger Bent Nyegaard om de nye ansigter på landsholdet.

Mads Hoxer Hangaard

  • Alder: 20 år
  • Klub: Mors-Thy Håndbold
  • Primær position: Højre back

Lyn-analyse

Mads Hoxer er en meget, meget spændende spiller. Han har trods sin unge alder kæmpe betydning for Mors-Thy. Det så vi, da han var ude med skade for nylig. Han ser banen godt og er strategisk ekstremt dygtig. Han er en gudsbenådet assistmager. Og jeg står ved det, når jeg tidligere har sammenlignet ham med Mikkel Hansen.

Jacob Lassen

  • Alder: 25 år
  • Klub: Bjerringbro-Silkeborg
  • Primær position: Højre back

Lyn-analyse

Jacob Lassen er voldsomt spændende. Jeg kalder ham jo en slags mini-Gidsel (efter Mathias Gidsel, red.). Han kan spille højre fløj, højre back og playmaker. Han kan det hele. Og ikke mindst kan han dække op. Han har fart og er gennembrudsstærk. Og så er han meget stærk i assistspillet. Han har gjort det forrygende for BSH, hvor han løser selv den vanskeligste situation.

Aaron Mensing

  • Alder: 22 år
  • Klub: TTH Holstebro
  • Primær position: Vestre back

Lyn-analyse

Aaron Mensing er en helt anden type. Han er den store dreng, og der er lidt Lasse Andersson over ham. Han har et forrygende skud. Han er inde i en rigtig fin udvikling, og jeg kan godt lide, at han får lov til at dække op i TTH. Senest holdt han Eivind Tangen stangen i slutspillets første kamp. Det siger noget om hans udvikling. Det er fedt at se. Han udvikler sig stille og roligt til en kompetent forsvarsspiller, der også har potentiale til at blive en fin kontraspiller. Og så kan han noget med sine skud ude fra de her 10-12 meter, som ikke mange andre kan.

Men hvem er de nye bagspillere på landsholdet egentlig? Vi har herunder stillet dem hver ti spørgsmål, så du kan blive lidt klogere på deres baggrund (Aaron Mensing havde dog af personlige årsager ikke mulighed for at bidrage til artiklen).

Ti spørgsmål til de nye ansigter på herrelandsholdet

Lær de nye spillere på landsholdet lidt bedre at kende.

Mads Hoxer Hangaard

Mads Hoxer Hangaard

Hvordan, hvor og hvorfor begyndte du at spille håndbold?

- Jeg startede i Thisted IK med at spille håndbold. Og det gjorde jeg jo, fordi min familie er håndboldgal. Det var ligesom det, vi gik til i vores familie. Og man begyndte bare, så snart man kunne. Jeg var altid med i hallen, og så fik jeg jo lysten til det.

Hvordan vil du beskrive dig selv som håndboldspiller?

- Jeg er meget åben over for mine holdkammerater. Jeg kan sagtens tage imod både ris og ros. Jeg kan sagtens tåle at få sandheden at vide og tage det til mig. Og så synes jeg, at jeg er rolig. Det er svært at gøre mig sur og usikker på en håndboldbane. Det er en af de gode ting ved mig, at jeg bliver stort set aldrig usikker og er altid tryg ved at spille håndbold.

- Jeg synes, jeg har et godt skud i min egen venstreside og et godt gennembrud i højre side. Jeg føler mig overordnet set god til det hele, og jeg kan også sagtens dække op.

Hvad er dit bedste minde som håndboldspiller indtil nu?

- Den første ligakamp står som noget helt specielt for mig. Men jeg har også både vundet EM- og VM-bronze med ungdomslandsholdene. Det har også været stort. Så nu glæder jeg mig til at se, om jeg kan spille mig med på det rigtige landshold.

Hvordan reagerede du, da du fik landsholdsudtagelsen?

- Landstræneren ringede til mig efter vores kamp i lørdags og fortalte, at jeg skulle med til den næste samling. Det var bare vanvittigt fedt. Det er svært at beskrive, men som håndboldspiller er det jo det, man træner for hver dag. At blive udtaget til landsholdet. At det så allerede sker for mig nu, det er jo bare mega stort.

Hvad betyder landsholdet for dig?

- Det er jo det største. Og det mærker jeg især nu, hvor jeg er udtaget. Alle, jeg møder, siger jo tillykke. Alle følger med. Jeg føler bare, jeg lige har taget et skridt op og har opnået noget, som folk lægger mærke til.

Hvad kan du bidrage med på landsholdet?

- Jeg tror, jeg kan bidrage med en hel del. Jeg tror på, jeg kan komme ind og være farlig i angrebene, men samtidig ikke koste noget i forsvaret. Så jeg tror, han kan bruge mig, uden at det kommer til at koste noget på nogen måde. Tværtimod.

- Men jeg vil ikke komme ind og være en kæmpe karl eller noget, jeg vil bare stille og roligt suge til mig fra alle de helt store, der er med på landsholdet.

Hvad er din største drøm som håndboldspiller?

- Jeg vil gerne vinde guld med A-landsholdet til et eller andet.

Når din karriere er slut, hvad håber du så, du har opnået?

- Jeg vil gerne være en, folk ser op til som en god person. En, der behandler andre ordentligt og støtter sine holdkammerater. Jeg vil for alt i verden ikke huskes som en spiller, folk ikke kunne lide. Jeg vil gerne slå mit navn fast i dansk håndbold.

Hvordan vil du beskrive dig selv som person?

- Jeg er meget, som jeg også er på en håndboldbane. Jeg er stille og rolig og en hyggelig fyr, der ikke gør nogen fortræd. Jeg er vellidt og meget social. Jeg kan bare godt lide at hygge mig.

Hvad ved folk ikke om Mads Hoxer?

- Jeg er endelig blevet nyklippet. Det er topdollar!

Foto: TV 2 SPORT

Jacob Lassen

Jacob Lassen

Hvordan, hvor og hvorfor begyndte du at spille håndbold?

- Jeg startede til håndbold, fordi sporten ligger i blodet i min familie. Min mor er faktisk også tidligere landsholdsspiller, for at det ikke skal være løgn. Og har spillet i ligaen. Og min far har spillet på højt plan. Ikke helt i ligaen, men tæt på. Så det har altid ligget i kortene, at jeg skulle starte til håndbold. Men at det så skulle gå, som det er gået, havde jeg nok ikke regnet med. Men det har jeg kæmpet for længe.

- Jeg startede i en lille klub, der hedder Vorup FB i Randers. Der spillede jeg, til jeg var en 12-14 år, hvor jeg så flyttede ind til noget, der hed Randers Drengehåndbold. Og i Randers Herrehåndbold startede jeg så som seniorspiller og kom på holdet i 2. division, hvorefter jeg var med til at rykke holdet helt fra 2. division til ligaen.

Hvordan vil du beskrive dig selv som håndboldspiller?

- Først og fremmest synes jeg, jeg er en holdspiller. Jeg ser mig som en alsidig spiller, der kan lidt af det hele. Og især i de senere år har jeg også fået mit forsvarsspil med, som måske ellers har været det, der har hængt lidt i bremsen i starten af min seniorkarriere. Jeg er en allround-spiller, men mine forcer ligger i mit mand-mand-spil og mit blik for spillet.

Hvad er dit bedste minde som håndboldspiller indtil nu?

- Som ung dreng var det stort for mig at være med til at rykke Randers HH op i ligaen. Derudover var det også en stor oplevelse for mig at være med til at vinde sølv ved U21-VM for Danmark.

- Og helt banalt er det også bare stort for mig at få lov at spille i ligaen uge efter uge. Det var ikke noget, jeg havde regnet med, da jeg startede med at spille håndbold.

Hvordan reagerede du, da du fik landsholdsudtagelsen?

- Først og fremmest var jeg meget glad. Men jeg var altså også lidt overrasket. Nu har jeg ikke været med i de seneste bruttotrupper, så jeg troede måske, jeg var lidt længere væk, end jeg egentlig var. Så jeg var sindssygt glad og stolt, men også en smule overrasket.

Hvad betyder landsholdet for dig?

- For mig er det det ultimative, du kan opleve. Det er at få lov at trække den rød-hvide trøje over hovedet. Det er noget, der har været en drøm, siden jeg startede til håndbold som 5-6-årig. Det var altid landsholdet, jeg så op til. Hvis du spørger mig, er det det ultimative at opnå som håndboldspiller.

Hvad kan du bidrage med på landsholdet?

- Forhåbentlig en masse god fight. En masse gennembrud, gode skud og bare fuld gas. Hvis jeg får chancen, handler det bare om at vise, at jeg kan være med på det niveau.

Hvad er din største drøm som håndboldspiller?

- Det ville være at spille sig til en fast plads på A-landsholdet. Det er en kæmpe drøm for mig. Det kræver noget helt specielt, og det er ikke noget, jeg som sådan regner med. Men det er helt sikkert en drøm, jeg har. På klubplan har jeg da også en drøm om at komme til udlandet på et tidspunkt og prøve mig af.

Når din karriere er slut, hvad håber du så, du har opnået?

- Jeg håber, folk vil huske mig som en dygtig håndboldspiller. Men også som et godt menneske i det hele taget.

- Og så håber jeg da, at min karriere kommer til at byde på nogle titler, som jeg kan huske tilbage på.

Hvordan vil du beskrive dig selv som person?

- Jeg er en ydmyg dreng, der har begge ben solidt plantet på jorden. Og så synes jeg bare, det er sjovt at spille håndbold.

Hvad ved folk ikke om Jacob Lassen?

- Jeg er et meget genert menneske faktisk. Når man lærer mig at kende, så åbner jeg hurtigt op. Men ved førstehåndsindtrykket er jeg meget genert. Jeg er et tryghedsmenneske, der først åbner op hen ad vejen. Men det er ikke så slemt, som det var engang.

Foto: Bjerringbro-Silkeborg.

Landsholdet har seks point på førstepladsen i EM-kvalifikationens gruppe 7, der foruden de to kommende modstandere også tæller Nordmakedonien. De to bedste hold i hver gruppe kvalificerer sig direkte til EM i 2022 i Ungarn og Slovakiet.

Håndboldherrerne skal i denne omgang en tur til Zürich, hvor Schweiz venter 28. april, inden Finland kommer på besøg i Aarhus i den sidste kamp i kvalifikationen 2. maj.

Og det bliver altså med tre nye ansigter i truppen.