Ă…rhus-spillere siger nej til fusionsklub

Maksimalt en håndfuld spillere fra det tidligere Århus Håndbold bliver en del af det nye Skanderborg Århus, bekræfter sportschef.

Der vil ikke være mange forhenværende Århus-spillere på holdkortet, når den nye klub Skanderborg Århus stiller op til sæsonstart efter sommerferien.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har en række af de spillere, der blev fritstillet, da Århus Håndbold valgte at gå konkurs i sidste uge, takket nej til at blive en del af Skanderborg Århus Håndbold og er i stedet på vej til andre klubber.

Skanderborg havde jo et helt hold på plads til næste sæson, så det giver sig selv, at vi ikke kan tage alle spillere fra Århus med

Peter Bredal, sportschef i Skanderborg Ă…rhus HĂĄndbold

Skanderborg Århus' sportschef Peter Bredal, som også var sportschef i Århus Håndbold, bekræfter, at der maksimalt kommer en håndfuld Århus-spillere med videre til den nye klub.

- Vi er enige med Ă©n spiller og er i dialog med yderligere fire. Og sĂĄ er det rigtigt, at der er nogle spillere, som - helt fair - har meddelt os, at de hellere vil noget andet, siger Peter Bredal til TV 2 SPORT.

Ifølge sportschefen har en del af Århus-spillerne fået tilbuddet om en kontrakt med Skanderborg Århus Håndbold, men der er hverken økonomi eller plads på holdkortet til alle spillere, når to klubber skal blive til én.

- Skanderborg havde jo et helt hold på plads til næste sæson, så det giver sig selv, at vi ikke kan tage alle spillere fra Århus med. Og af samme grund vil der det første år være flere spillere fra det gamle Skanderborg end fra Århus Håndbold på holdet, siger Peter Bredal.

Bonde til Skjern - Jørgensen til GOG

Højrebacken Jesper Dahl er den eneste Århus-spiller, der allerede er blevet præsenteret i en anden klub. Han vender tilbage til Nordsjælland Håndbold, hvor han også spillede, inden han kom til Århus.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er det allerede på plads, at den tidligere U-landsholdsmålmand Christoffer Bonde skifter til Skjern Håndbold, mens stregspilleren Lukas Jørgensen skal tilbage til GOG, hvor han også spillede før sin Århus-tid.

Derudover er flere Århus-spillere tæt på aftaler med andre danske klubber.

William Aar er ifølge TV 2 SPORTs oplysninger på vej til Ribe-Esbjerg, Rasmus Kier er et emne i TTH Holstebro, Emil Jessen i KIF Kolding og August Wiger i SønderjyskE. Det er dog endnu ikke helt sikkert, at de fire nævnte spillere også ender i de pågældende klubber, da aftalerne eftersigende endnu ikke er endeligt på plads.

Desuden er Frederik Børm er lørdag blevet præsenteret i den franske klub Istres, der hører til i den bedste franske række. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Mens Århus-konkursen har sat fut i spillermarkedet, er der samtidig godt gang i slutspillet i HTH Herreligaen. Lørdag er der GOG-SønderjyskE direkte på TV 2 SPORT klokken 17.50, og søndag aften er det TTH Holstebro-Skanderborg og Aalborg-Skjern, der er på programmet på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.