Håndbold

Hverken EM eller OL var Nøddesbos største oplevelse

Når Jesper Nøddesbo skal udpege den største oplevelse i sin karriere, er det ikke EM- og OL-guldet med herrelandsholdet, han først vælger.

De spanske holdkammerater spurtede hen til Jesper Nøddesbo og dannede en stor klynge omkring ham.

Den danske stregspiller blev tiljublet, da han var en af nøglespillerne i Champions League-finalen i 2011 mellem FC Barcelona og Ciudad Real. Nøddesbo scorede otte mål og var med til at sikre en Barca-sejr.

Han har valgt det højdepunkt som det største i sin karriere, efter han torsdag annoncerede, at han stopper efter sæsonen. Den Champions League-titel overgår også titler som EM- og OL-vinder.

Hvad har været den største oplevelse i hele din karriere?

- Hvis jeg kun må vælge én, er det min Champions League-titel i 2011 med FC Barcelona. Det er qua den forhistorie, der lå i, at jeg var på vej ud af klubben, siger Jesper Nøddesbo til TV 2 SPORT.

- Klubben havde ytret, de ikke havde brug for mig mere. Jeg fik kæmpet mig tilbage og endte så med at få krydset det helt store ønske om den her Champions League-titel af. Det står stadigvæk for mig som noget af det største. Også vejen dertil er med til at gøre det til noget helt specielt for mig.

FC Barcelona og Nøddesbo vandt finalen i 2011 med 27-24 over de spanske rivaler fra Ciudad Real.

Vil slutte af med endnu en titel

Foruden de to guldmedaljer ved EM og OL har han også vundet VM-sølv to gange – den første kom i 2011, hvor Nøddesbo også fik CL-titlen på cv’et.

I alt har han vundet Champions League to gange med Barcelona, som han også vandt det spanske mesterskab med syv gange.

Han kom til den catalanske storklub i 2007 og var der i ti sæsoner. Herefter rejste han hjem til Danmark, hvor Bjerringbro-Silkeborg tog imod ham. Og her drømmer han om at tilføje endnu mere metal til sit i forvejen fyldte trofæskab.

Hvad drømmer du om at slutte af med?

- Det giver vel lidt sig selv, gør det ikke? Man vil jo altid gerne slutte af på toppen, så det vil være det ultimative punktum at sætte, hvis man kunne stikke af med et DM-guld, siger Nøddesbo.

Jesper Nøddesbo fortæller, at han efter karrieren skal kommentere håndbold under OL. Desuden skal han arbejde med coaching og tage sig af en virksomhed med sporten padel i centrum.

Han har spillet 223 kampe for det danske landshold.