Kontra

Siden hun fødte, har landsholdsspiller haft svært ved at vise sig foran holdkammeraterne

Landsholdsspiller Sarah Iversen nyder tilværelsen som nybagt mor, men comebacket til håndbolden har vist sig langt sværere, end hun havde håbet på.

Hvorfor er du ikke tilbage endnu?

Sarah Iversen er blevet mødt med spørgsmålet nogle gange, siden hun blev mor i januar. Men det er ikke så let at svare på.

Nogle spillere har været i hopla allerede et par måneder efter at have født, men stregspillerens kamp for at vende tilbage er nu gået ind i sin tredje måned.

- Der har været tidspunkter, hvor jeg måtte forlade lokalet, og hvor jeg er knækket sammen, for jeg så gerne vil det, men det kan bare ikke lade sig gøre lige nu, siger Sarah Iversen i håndboldmagasinet Kontra.

Det er særligt problemer med bækkenet, der gør det ekstra svært for Sarah Iversen, og når dagene bliver lange, skal hun stadig have hjælp til at rejse sig og komme rundt.

Hvis spillertrøjen strammer lidt for meget, og shortsene sidder lidt stramt, skal de ikke engang overveje at skifte mig ind

Sarah Iversen

Udfordringen gør det mere end almindeligt svært at genopbygge formen, der - som hun også selv forventede før fødslen - skulle være på plads i slutspillet.

- Jeg kan mærke, at uvisheden om, hvornår jeg er tilbage, rammer mig rigtig hårdt. Det er hårdt at se holdkammeraterne og vide, at man ikke er så tæt på, som man havde håbet. Den der uvished er hundrede procent det værste. Det er mega hårdt, fortæller Herning-Ikast-profilen.

Fik det dårligt af at løbe foran de andre

Dag for dag bliver Sarah Iversen stærkere under træningerne i klubben, men hun træner ikke fuldt med endnu.

Det var netop, da hun begyndte at komme i hallen igen, at de ekstra kilo, der naturligt følger med en graviditet, for alvor udfordrede den stærke stregspillers selvbillede.

- Jeg sagde til Anders Friis (assistenttræner, red.), at jeg fik det helt dårligt fysisk af bare at løbe foran de andre i en kontraøvelse. Jeg føler, det er en forkert udgave af mig.

- Jeg har ikke været i shorts til træning endnu og gemmer mig lidt væk i bukser, fordi jeg ikke synes, det sidder så pænt lige nu. Det er ikke engang sikkert, at nogle vil tænke over det, men jeg tænker over det, og det er nok, for så har jeg ikke fokus på det, det drejer sig om - at komme tilbage, siger Iversen.

Den fysiske kamp for at komme tilbage skal også ses i lyset af, at hun som nybagt mor ikke bare kan begynde en streng diæt, da sønnen Elliot også skal have mad.

Når Sarah Iversens udfordring på halgulvet i høj grad er mental, skyldes det netop landsholdsspillerens arbejde i rampelyset som professionel.

- Der er sikkert mange ikke-atletiske mennesker, der vil sige: "Slap nu af, du har lige skabt et liv, det tager den tid, det tager," men i en verden, hvor man skal i shorts og t-shirt rimelig hurtigt og skal på landsdækkende TV, vil man gerne, at det ser ordentligt ud.

- Hvis spillertrøjen strammer lidt for meget, og shortsene sidder lidt stramt, skal de ikke engang overveje at skifte mig ind. Der mangler måske 30 procent, hvis jeg er heldig.

Nederlagene slider mentalt

Om Sarah Iversen når at gøre comeback for Herning-Ikast i denne sæson, er endnu ikke til at sige med sikkerhed.

Men skulle det først blive efter sommerpausen, er det bestemt ikke, fordi hun ikke har knoklet hver dag for at få styr på både krop og sind.

- Det handler overhovedet ikke om medlidenhed. Det gider jeg ikke. Men det er bare hårdt. Det slider mentalt med alle de nederlag, der er undervejs, fordi det slet ikke går, som jeg havde håbet. Man kæmper bare. Jeg kæmper hårdt.

- Det har været en øjenåbner, at det ikke er så let at komme tilbage, som jeg også selv havde forventet. Det er vigtigt at fortælle folk og kvinder generelt, hvor hårdt det er.

Og heldigvis for Sarah Iversen er det 'kun' håndbolden, der skaber problemer i en ellers strålende hverdag uden for banen.

- Det er min identitet, men det er også min passion, og der mangler en del lige nu for at fuldende det her glansbillede. Jeg elsker alt ved mit liv, og jeg har det godt med min mand, mine hunde og mit barn. Jeg mangler bare lige at komme til at lave det, jeg elsker igen.